Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prodor vode

U Beogradu se prevrnula barža sisačkog brodara

Foto: www.dunavski-lloyd.hr
29.01.2014.
u 12:18

- Luka Beograd je odmah reagirala i izvijestila sve nadležne organe: riječnu policiju i Lučku kapetaniju, koji trenutno obavljaju očevid - kaže se u priopćenju.

Luka Beograd priopćila je da se jutros u 07.20 sati, na sidrištu Luke prevrnula barža brodarstva Dunavski Lloyd Sisak s 845 tona pirita namijenjenog izvozu, javljaju mediji u Srbiji i dodaju kako lučke vlasti ne navode je li u ovom incidentu bilo ozlijeđenih.

Barža je bila u tranzitu i nalazila se na lučkom sidrištu sinoć od 20 sati, kada je potiskivač "Sloga" formirao kompoziciju od četiri barže, navedeno je u priopćenju lučkih vlasti u Beogradu i nastavljaju kako "nema odgovornosti Luke Beograd jer je barža bila u tranzitu i pod nadzorom broda Dunavski Lloyd, koji se u trenutku prevrtanja nalazio na graničnom prijelazu u Luci Beograd".

- Mišljenje lučkog kapetana je da se barža prevrnula zbog prodora vode u teretni prostor kroz rupu na samoj barži. Luka Beograd je odmah reagirala i izvijestila sve nadležne organe: riječnu policiju i Lučku kapetaniju, koji trenutno obavljaju očevid - kaže se u priopćenju.

>> Kod Smedereva sa hrvatske barže ukrali poklopce za šahtove

Komentara 1

TH
thekurcula
19:12 30.01.2014.

Zabraniti plovidbu hrvatskim brodovima u Srbiji ili im bar naplatiti velike kaucije za slučaj da nešto zaseru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije