Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIKVIDACIJA IVE PUKANIĆA

U Beogradu odgođene završne riječi na suđenju Sretenu Jociću i ostalima

Suđenje Robertu Mataniću, Luki Mataniću, A.Mafalaniu, B. Guduriću, S. Đuroviću za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića u rujnu 2010.
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
04.11.2013.
u 18:44

Prema optužnici, Pukanić je ubijen u detaljno planiranoj likvidaciji za koju je plaćeno 1,5 milijuna eura

Iako su na Specijalnom sudu u Beogradu trebale biti održane završne riječi na suđenju Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću zbog njihove uloge u likvidaciji Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. u  Zagrebu,  rasprava  je  odgođena  za jedan dan jer je Željko Milovanović demonstrativno otkazao punomoć svojim dotadašnjim odvjetnicima.

Prema pisanju srbijanskih medija, Milovanović je to učinio nakon što mu je odbijen zahtjev za izuzećem sudskog vijeća, koje on smatra - pristranim.

Naime, Milovanović je njihovo izuzeće tražio nakon što su mu odbili zahtjev da  se saslušaju Amir Mafalani i Luka Matanić, koji su u Zagrebu osuđeni na po 16 godina zatvora te krunski svjedok Tomislav Marjanović. Nakon što mu je odbijen zahtjev za saslušanjem te trojke, Milovanović koji je u Zagrebu u odsutnosti osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora, sudskom je vijeću predbacio “da se vodi optužnicom iz Zagreba” te “da su se postavili kao tužitelji”.  

Zbog protesta je otkazao punomoć svojim odvjetnicima, na što je sud reagirao postavivši mu odvjetnike po službenoj dužnosti. Suđenje bi se trebalo nastaviti sutra, kada će tužitelji početi s iznošenjem završnih govora, a novi Milovanovićev odvjetnik, prema pisanju srbijanskih medija, trebao bi dobiti dovoljno vremena za upoznavanje sa spisom i pripremu završnog govora.

Inače, Luka Matanić, Mafalani i Marjanović, čije je saslušavanje Milovanović tražio, svjedočili su tijekom suđenja u Beogradu, a Milovanović im je tom prigodom, pogotovo Marjanoviću, postavio cijeli niz pitanja. Na suđenju u Zagrebu Milovanovića je najviše teretila snimka nadzornih kamera, koje su ga snimile nakon što je u dvorište Nacionala dovezao motocikl na kojem je bila eksplozivna naprava.  

Osim toga, snimljen je i prije ulaska u stan u Petrinjskoj, gdje je kasnijom pretragom nađen njegov DNK. On je tvrdio da je u vrijeme Pukanićeva ubojstva bio u BIH, a prema zagrebačkoj optužnici u bijegu mu je pomogao Luka Matanić. Za Pukanićevu i Franjićevu likvidaciju u Zagrebu su uz već spomenute, osuđeni  Robert  Matanić (35 godina zatvora), Bojan Gudurić (33 godine zatvora)  i Slobodan  Đurović (25 godina zatvora). Ovaj potonji je tražio premještaj na služenje kazne u Crnu Goru, s obzirom na to da je njihov državljanin, no tom zahtjevu još nije udovoljeno.

Prema optužnici, Pukanić je ubijen u detaljno planiranoj likvidaciji za koju je plaćeno 1,5 milijuna eura. Tko je naručitelj ubojstva do sada nije razjašnjeno, a nije razjašnjeno ni što je konkretno bio motiv likvidacije koja je šokirala zemlju.

Komentara 3

YU
yututu
21:39 04.11.2013.

Oće l joca propevati o naručiocu atentata ?

Avatar branko.stojkovic.92
branko.stojkovic.92
22:07 04.04.2014.

Bolje da pitaju Stjepana Mesića, tko je ubio Ivu Pukanića, i Niku Franića, on sigurno zna.

Avatar branko.stojkovic.92
branko.stojkovic.92
22:10 04.04.2014.

Očito je, da su našli krive ljude,.., ali ipak ih sude. Sve je to nečija igra...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije