Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna prtljaga

U beogradskoj zračnoj luci pronađene dvije rakete: Letjele iz Bejruta u SAD

Air Srbija
Borna Filić/PIXSELL
13.03.2016.
u 12:59

Rakete su, kako se navodi, bile u sanducima i imale popratnu dokumentaciju.

U beogradskoj zračnoj luci Nikola Tesla tijekom provjere prtljage nađene su dvije rakete s eksplozivnim punjenjem koje su transportirane iz Bejruta preko Beograda i Londona za Portland u SAD-u, objavili su beogradski mediji, a vijest je potvrdila i kompanija Air Serbia u nedjelju. Teretna pošiljka "identificirana je u zračnoj luci zahvaljujući strogim mjerama sigurnosne kontrole. Kompanija pomaže u istrazi. Sigurnost je osnovni prioritet kompanije Air Serbia", naveli su u tvrtki za regionalnu TV N1.

Rakete dužine 1,5 metara bile su u prtljazi zrakoplova na redovitom letu Bejrut- Beograd, a trebale su biti prebačene iz Bejruta preko Beograda i Londona za Portland, pišu Večernje novosti. Rakete su, kako se navodi, bile u sanducima i imale popratnu dokumentaciju. U skladu s redovitim postupkom, istovarene su iz aviona, ali su policijski psi nanjušili eksploziv. Sanduci su odmah izdvojeni i obavljen je očevid, a u tijeku je provjera dokumentacije.

"Očito se radi o švercu oružja, jer su rakete bile upakirane kao školske makete i imale su takvu prateću dokumentaciju. Međutim, psi su nanjušili eksploziv u paketima i po otvaranju je utvrđeno da se, ipak, radi o raketama i pokrenuta je istraga", piše list Blic, pozivajući se na neslužbene izvore.

>>Iran izveo nova probna ispaljivanja balističkih raketa

>>Kim Jong-Un: Proizveli smo mini nuklearne bojne glave

Ključne riječi

Komentara 17

KR
Krasimir
14:35 13.03.2016.

air srbija,bi mogla nositi i ime airSEIK

KR
Krasimir
14:35 13.03.2016.

air srbija je 70 % u vlasnistvu arapskog seika, u cemu je problem ako su pronali 2 petarde, pa srbi ionako prodaju oruzje arapima, gadafi i sadam husein su bili najbolji kupci srbijaskoj ekonomiji, i dan danas srbi su zalosni sto nemaju sadama huseina i Gadafija

DU
Deleted user
16:38 13.03.2016.

Što vam je ljudi. Zar vi prodavaču ne bi vratili plaćenu a neispravnu robu?! Zna se tko prodaje a tko kupuje......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije