Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BESPLATNO ZA GRAĐANE

U Beograd stiglo rusko cjepivo Sputnik 5

Sputnik 5
Foto: RDIF
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
04.12.2020.
u 07:08

Ne možete nikog natjerati tko ne želi primiti cjepivo, ali smatram neodgovornim sve koji pozivaju da se ne primi, kaže Vučić

U Beograd je jučer stiglo rusko cjepivo Sputnik 5 kojim će Srbija cijepiti svoje stanovništvo protiv COVID-19.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić jučer je za RTS rekao da će za sve građane koji ga žele primiti ono biti besplatno.

– Ne možete nikog natjerati tko ne želi primiti cjepivo, ali smatram neodgovornim sve koji pozivaju da se ne primi – rekao je Vučić.

Naglasio je kako ga “uopće ne interesira” hoće li se Bruxelles protiviti tome što Srbija namjerava nabaviti i cjepiva iz Rusije i Kine i ocijenio da je “svako cjepivo dobro” jer se istraživanjima i proizvodnjom bave ozbiljne svjetske farmaceutske kompanije.

Srbija će, rekao je Vučić, prihvatiti i cjepiva koja joj budu dodijeljena kroz sustav COVAX, koji su zajedno pokrenuli Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i Savez za cjepiva (GAVI).

 

Ključne riječi

Komentara 82

DU
Deleted user
09:00 04.12.2020.

Srbi se vakcinišu, Hrvati cijepe a Hrvatice cepaju.

IS
Istrian1
08:07 04.12.2020.

Braca rusi prvi pomazu tako treba.

IM
Immanuell
07:29 04.12.2020.

Nisam vjerovao da ću to ikad napraviti, ali potpuna podrška Vučiću i min zdravlja Rep Srbije! Na odabiru cjepiva i na iskazanom karakteru i stajalištu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije