Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajina glavna tema

U Beču počelo Zimsko zasjedanje Parlamentarne skupštine OESS-a

Frano Matušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.02.2015.
u 18:17

Središnja tema trodnevnog skupa bit će eskalacija ukrajinske krize, kojom će se baviti sva tri odbora Organizacije na zajedničkoj sjednici u petak, posljednjeg dana zasjedanja.

Mediteranskim forumom započelo je u srijedu poslijepodne u bečkom Hofburgu zimsko zasjedanje Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku sigurnost i suradnju ( PS OESS). Na zasjedanju sudjeluje i član Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Frano Matušić.

Središnja tema trodnevnog skupa bit će eskalacija ukrajinske krize, kojom će se baviti sva tri odbora Organizacije na zajedničkoj sjednici u petak, posljednjeg dana zasjedanja.

U četvrtak, glavni odbori održat će zasebne sjednice, te u podne, uobičajeno zajedničko zasjedanje, na kojem će se sudionicima obratiti predsjednica austrijskog Parlamenta Doris Bures, predsjednik PS OESS-a IIkka Kanerva i predsjedavajući OESS-a, ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

Glavna tema na sjednici Odbora za demokraciju, ljudska prava i humanitarna pitanja bit će zaštita ljudskih prava migranata i izbjeglica. U središtu rasprave Odbora za politička pitanja i sigurnost bit će „transnacionalna sigurnost u zoni OESS-a“. Odbor za gospodarska pitanja, znanost, tehnologiju i okoliš bavit će se jačanjem suradnje na području energetske sigurnosti i smanjenja izazova za okoliš i gospodarstvo u zoni zemalja članica OESS-a.

>> OESS u Beču osudio napad na civile u istočnoj Ukrajini

Komentara 1

Avatar d-ano
d-ano
22:33 19.02.2015.

Mlate praznu slamu,bolje da misle kako da rijese unutrasnje probleme Eu,,siromastvo i nezaposlenost,terorizam,,,,,,semitizam,itd,,,,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije