Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rastu Tenzije

U Beču sukob Srba i Albanaca, u Prištini slavlje zbog prekida

Albanci slave nakon utakmice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
15.10.2014.
u 09:20

Navijači oba tima okupili su se na mostu preko Ibra. Stotine građana okupilo se u južnom, albanskom dijelu grada i krenuo ka mostu. Ista scena viđena je i u sjevernom, srpskom dijelu. Potom su zapaljene baklje. Na glavnom mostu s obje strane Ibra

Posljedice prekida nogometne utakmice u Beogradu između Srbije i Albanije osjetile su se i u Beču gdje je došlo do incidenta među navijačima, a austrijska policija spriječila je veće sukobe, piše Blic

Grupa Albanaca okupila se u 16. bečkom okrugu u kojem se nalazi više ugostiteljskih lokala čiji su vlasnici i gosti Srbi . Gađali su jedan od lokala bocama i pirotehničkim sredstvima. Policija je uspjela omesti grupu i otjerati je iz 16. okruga, međutim tada su se počeli okupljati Srbi, njih oko 200, koji su se htjeli obračunati s Albancima.

Potom je stiglo pojačanje policijskim snagama među kojima su bili i specijalci te su zatvorili prilaze do središnje ulice u tom kvartu. Obje grupe izgrednika razišle su se nakon ponoći. U sukobu čija je eskalacija ipak spriječena, oštećena su brojna vozila među kojima su i policijska. 

Prekinuta utakmica podigla je tenzije i u Kosovskoj Mitrovici, piše Dnevni avaz. Navijači oba tima su se skupili na mostu preko Ibra. Stotine građana okupilo se u južnom, albanskom dijelu grada i krenuo ka mostu. Ista scena viđena je i u sjevernom, srpskom dijelu. Potom su zapaljene baklje. Na glavnom mostu sa obje strane Ibra raspoređene su jake snage kosovske policije i EULEX-a.

Prištinski mediji izvještavaju i da su srpski navijači pokušali ući u južni dio grada, ali ih je zaustavila policija. 

Posve drugačija atmosfera bila je u Tirani i Prištini gdje se slavilo – brojni Kosovari sa zastavama Albanije izišli su na ulice i pjevali nacionalne pjesme. 

>> Incident na utakmici Srbija-Albanija je unaprijed planirana politička provokacija

>> Rama ipak nije upravljao letjelicom, a policija mu se ispričala!

Komentara 9

TA
takitako
18:01 14.12.2014.

dobra priredba, volim makiato,i vesele ljude

BE
berija
09:26 15.10.2014.

Kako se kod nas nisu pošrajbali

Avatar matalan
matalan
10:21 15.10.2014.

nek se mažu bit će ih manje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije