Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
socijalizacija u vodi

U bazenu se kreću slobodno, plivanje im pomaže u terapiji

Plivanje Vinkovci
''
17.11.2013.
u 14:41

Djeca s teškoćama u razvoju iz Vinkovaca i Vukovara na bazenima Lenije polaze plivački program u sklopu projekta Treneri velikog srca, koji je osmislila ugledna paraolimpijka Ana Sršen

U suradnji s Anom Sršen, poznatom hrvatskom paraolimpijkom, tvrtka Allianz je u Vinkovcima na zatvorenim bazenima Lenije pokrenula poseban plivački program za djecu s teškoćama u razvoju, iz Vinkovaca i Vukovara.

Program se bazira na Halliwick konceptu, a službenom otvaranju škole nazočili su zamjenik gradonačelnika Ivan Bosančić, Cibalijini nogometaši Tomislav Vranjić i Mate Bajić, paraolimpijci Mario Alilović, Mihovil Španja, Tomislav Zadro i Matija Grebenić te time dali potporu ovom vrijednom projektu.

- Ovo je prvi takav projekt u Hrvatskoj te se nadamo kako je to samo početak. Projektom želimo doprijeti do što više djece s teškoćama u razvoju te ih dovesti na bazen. Želimo djeci omogućiti da provedu kvalitetno vrijeme na bazenu i da zavole vodu kao medij u kojem mogu slobodno plivati. Plivanje je bazični sport, a Halliwick koncept razvijen je kako bi se djecu s teškoćama u razvoju naučilo plivati i na taj način pripremilo na neovisnost u vodi. Plivanje za neku djecu s teškoćama u razvoju znači i prvi samostalni pokret u životu, prvo kretanje bez pomoći ortopedskog pomagala ili pomoći druge osobe - rekla je Ana Sršen, nositeljica ovog projekta.

Ključan faktor, podsjetila je Ana Sršen, u cijelom procesu su upravo treneri koji motiviraju djecu i kreiraju atmosferu u kojoj se članovi međusobno podupiru. Mario Keškić, Višnja Bunić, Jadran Rubeša, Mirko Samardžić, Ivan Pervan i Marina Tadić treneri su velikog srca, koji kroz sinergiju individualnog i grupnog rada uče djecu da daju najbolje od sebe kako bi svladali nove vještine i naučili plivati.

- Allianz Grupa je kao globalni partner paraolimpijskog pokreta prije šest godina pokrenula aktivnosti osvještavanja javnosti na temu paraolimpizma, a u želji da iste vrijednosti prenesemo i na hrvatsko tržište, Allianz Zagreb je 2011. započeo suradnju s Hrvatskim paraolimpijskim odborom. Logičan je bio nastavak suradnje pokretanjem projekta Treneri velikog srca - prvi projekt na razini Hrvatske koji je usmjeren na razvoj sporta za osobe s teškoćama u razvoju na lokalnoj razini. Na ovaj način, između ostaloga, želimo doprinijeti razvoju tolerancije prema invaliditetu u sportu, podići razinu društvene svijesti, te senzibilizirati javnost i lokalne zajednice - rekao je Robert Vučković u ime Allianza, pokretača ovog projekta.

Projekt Treneri velikog srca svojevrsna je nadogradnja dosadašnje inicijative Paraolimpijski školski dan koju Allianz provodi s Hrvatskim paraolimpijskim odborom i osnovnim školama s ciljem obrazovanja učenika o invalidnosti i sportu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije