Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruge

U barakama propalog GK-a Međimurja smjestilo se 38 udruga

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 18.09.09., Cakovec, Hrvatska- Marina Kolar, predsjednica udruge Zora. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
'Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
24.02.2011.
u 20:21

Čakomu je u ožujku 2009. godine odobreno upravljanje tim objektima i zaključivanje ugovora s udrugama na određeno vrijeme, najdulje na dvije godine

ČAKOVEC - Gradska komunalna tvrtka Čakom, koja od 2003. godine u ime Grada upravlja barakama bivšeg Građevinskog kombinata Međimurja u Ulici A. Schulteisa 19, morat će produžiti ugovore s udrugama koje rade u tom prostoru. No, razmišlja se i o iseljenju nekoliko desetaka udruga koje tamo rade! Trenutačno je sklopljen ugovor sa sedam zakupaca koji zakupljuju 381 četvorni metar poslovnog prostora, a još dva zakupca imaju u najmu 388 četvornih metara skladišnog prostora. U barakama je smješteno i 38 udruga koje koriste 1146 četvornih metara. Poslovni i skladišni prostori daju se u najam preko javnog natječaja, a udrugama trostranim ugovaranjem između njih, Grada i Čakoma.

Prostori se održavaju od 2003. godine, ali uz minimalna ulaganja. Čakomu je u ožujku 2009. godine odobreno upravljanje tim objektima i zaključivanje ugovora s udrugama na određeno vrijeme, najdulje na dvije godine, a kako se bliži istek tog roka, morat će se sklopiti novi ugovori. Gradski Upravni odjel za prostorno uređenje dobio je zadatak da počne rješavati imovinsko-pravne odnose s vlasnicima čvrstih objekata i dijela sagrađenih baraka, a Upravni odjel za društvene djelatnosti razmotrit će pitanje zbrinjavanja, odnosno premještanja udruga na drugu lokaciju. Marina Kolar iz Udruge Zora, koja ima prostore u najmu u barakama, kaže da ne zna ništa o namjerama da ih se iseli.

- O tome se nije razgovaralo - kaže.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije