Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi u svijetu

U banci rakije prva dva sefa rezervirana na dvadeset godina

rakija
Foto: Davor Javorović/Pixsell
10.10.2014.
u 00:13

Banka će vrata klijentima otvoriti početkom svibnja, a prostora će u njoj biti za oko 60 pretinaca u koje će moći stati oko 2500 litara

Umjesto zlata, u ovom će se bankarskom trezoru pohranjivati samo – rakija! Čuvat će se pod ključem i to u idealnim uvjetima – ukopana tri metra ispod zemlje. Prva banka rakije u Hrvatskoj vrata će otvoriti idućeg svibnja u Kneževoj kušaonici na ulazu u Kneževe Vinograde u Baranji. Prostora će ondje biti za pohranu oko 2500 litara domaće “žestice”, a u ovaj jedinstven projekt krenula je Udruga proizvođača rakije iz voća UPRIV.

Banka rakije nalazit će se u podrumu ispod Kneževe kušaonice gdje su optimalni uvjeti za njezino držanje jer je tamo stalno mrak i temperatura između 10 i 14 stupnjeva – objašnjava Davorin Škoflek, dopredsjednik UPRIV-a.

Oko 60 pretinaca različitih veličina ukopat će se u bočne podrumske zidove, poput niša. Svaki od njih bit će označen posebnim brojem uz koji će ići i pripadajući ključić, a klijent će biti upisan u registar korisnika. Rakija će se u pretince moći pohraniti isključivo u staklenim bocama, različite litraže. – Rakiju je bolje čuvati u staklenoj boci nego u bačvi jer tako ne izgubi svoj voćni okus – tumači Iva Arači, voditeljica marketinga Kneževe kušaonice.

“Žestica” koju klijent ove banke odluči pohraniti moći će biti isključivo ona koja je proizvedena u Kneževoj kušaonici. Već su stigle i dvije rezervacije za čuvanje rakije na 20 godina.

>> Kad snaše zarakijaju: I djevojke se natjecale u ispijanju ljute šljivovice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije