Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICAJCIMA NEDOSTAJE OPREME

U balističku opremu MUP će u tri godine uložiti 28 milijuna kuna, ako ih bude imao

Pancirka
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/3
04.02.2017.
u 07:45

Posljednja velika isporuka balističkih prsluka bila je prije dvije godine kada je nabavljeno 190 pancirki

Ministarstvo unutarnjih poslova u sljedeće tri godine planira uložiti više od 28 milijuna kuna u nabavu balističke opreme, što podrazumijeva i kupnju pancirki kojih policajcima nedostaje, a i one koje imaju ili su pred istekom roka trajanja ili im je rok već istekao.

Predviđeno je da novom balističkom opremom u ovom periodu budu, ovisno o potrebama, opremljene sve ustrojstvene jedinice. Za ovu godinu u balističku opremu planira se uložiti sedam milijuna kuna.

“Naravno, sve ovisi o financijskim sredstvima koje će ovo Ministarstvo dobiti u idućim godinama u državnom proračunu”, odgovoreno je iz MUP-a na naš upit kada će se i koliko pancirki nabaviti.

MUP kaže da balističku opremu nabavljaju kontinuirano, u skladu s financijskim mogućnostima. Upravo im manjak financijskih mogućnosti sve vrijeme spočitava Sindikat policije u kojem tvrde da se u sigurnost policajaca nedovoljno ulaže te da se štedi na krivim mjestima.

Zadnja velika isporuka balističkih prsluka bila je u srpnju 2015. godine kada je kupljeno 120 komada prsluka za prikriveno nošenje i 70 prsluka za vanjsko nošenje. No, u MUP-u je oko 26.000 policajaca. Što za zaštitu koriste oni policajci čijim je pancirkama istekao rok trajanja, nisu odgovorili.     

>> Orepić umiruje sindikat: 'Bit će pancirki i bit će opreme'

Komentara 6

DU
Deleted user
12:36 04.02.2017.

ni to ih nebu spasilo od Bad Blue Boysa.....nema oka - nema svjedoka

DU
Deleted user
00:02 05.02.2017.

Ja planiram do kraja ožujka u nabavku nove vile za odmor i stanovanje uložiti 14 miljuna kuna, ako ih bude.

JB
jbuneta2
08:32 04.02.2017.

U MUP-u treba reorganizacija...ne sutra...već sada i odmah...MUP-u nedostaje opreme i to kronično pogotovo u Krim. Policiji i to vozila, da budu mobilni i na kraju ljudi...MUP ima dovoljno ljudi, sasvim dovoljno no krivo raspoređenih...MUP, policija i sigurnost građana RH temelji se na funkcionalnosti, organiziranosti, djelotvornosti i dinamičnosti policijskih postaja koje se stopala i noge tj. osnov MUP-a a one su toliko u defektu tako da....pojačajte ljudstvo temeljne i krim. policije u postajam i opskrbite ih vozilima pa onda možemo o nećemu govoriti...ovo sa pancirkama se slažem...treba ih i to novih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije