Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GEOPOLITIČKO PRESLAGIVANJE

U Aziji rastu tenzije zbog Tajvana, SAD prijeti Pekingu: 'Ovo bi uistinu mogao biti treći svjetski rat'

24.05.2022.
u 13:05

"Da, sukob oko Tajvana može biti početak trećeg svjetskog rata. Interes SAD-a usmjeren je prema pacifičkoj regiji zato što Kinu smatra glavnom suparnicom u sigurnosnom i vojnom nadmetanju u svijetu. Premda je SAD potpisao tri zajedničke izjave s Pekingom, i u sve tri stoji da je Tajvan dio Republike Kine te da poštuje načelo jedne Kine, Washington već godinama Tajvan podupire na različite načine, šaljući mu i vojnu pomoć. Kad se zbroji sve što su Amerikanci dosad poslali Tajvanu, riječ je o iznosu od oko 30 milijardi dolara", govori nam bivši hrvatski ministar, diplomat i vanjskopolitički komentator Božo Kovačević.

Ključne riječi

Komentara 56

DU
Deleted user
13:12 24.05.2022.

Znači Ameri nauružavaju, financijski pomažu ali direktno ne sudjeluju u sukobu slična filozofija kao na istoku Evrope. Sad ih treba malo iskoristiti u Koreji, i eto ga treći ili već koji po redu može početi. Znači do sada je bila uvertira u eko. kriza, ozbiljna eko. kriza je pred našim vratima.

BI
billynik
13:54 24.05.2022.

I opet SAD, ???

ZV
Zvonko
13:36 24.05.2022.

III Svjetski rat sa sobom povlači i upotrebu nuklearnog potencijala i onda naša kugla zemaljska ode u prah i pepeo. Svaka nam čast ovih državnika dobrotvora koji ne mare za svoje najbliže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?