Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ilegalni ulazak

U automobilu pronašli mladog Turčina skrivenog pod dekom

ilustracija EU
Ivica Galovic/PIXSELL
12.08.2013.
u 13:26

Mladi Turčin bio je sakriven u automobilu u kojem su bila još dvojica njegovih sunarodnjaka.

Mladi Turčin, 23 godišnjak, uhićen je u subotu na graničnom prijelazu Požane – Sorčega prilikom pokušaja ilegalnog ulaska u Sloveniju. Bio je sakriven u automobilu u kojem su bila još dvojica njegovih sunarodnjaka. U daljnjem kriminalističkom istraživanju policija je otkrila i da je krivotvorio isprave pa je protiv njega, uz optužni prijedlog nadležnom sudu zbog nezakonitog pokušaja ulaska u schengenski prostor, podnijeta i kaznena prijava zbog krivotvorenja, a protiv druge dvojice državljana Turske podnijet je optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Kako je izvijestila policija u subotu 10. kolovoza oko 14.30 sati na granični prijelaz Požane-Sočerga pristigao je automobil Kia Carnival francuskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 49 godišnji državljanin Turske, dok je na mjestu suvozača bio 18 godišnjak. Prilikom obavljanja granične kontrole otkriveno je da se u prostoru između prednjih i stražnjih sjedala, pokriven dekom, nalazi 23 godišnjak koji je pokušao izbjeći graničnu kontrolu i nezakonito ući u prostor Schengena.

Istraživanjem je utvrđeno kako su trojica Turaka istoga dana ranije pokušali prijeći preko graničnog prijelaza na području Primorsko-goranske županije, no slovenski su policajci odbili ulazak 23 godišnjaku jer nije imao važeću schengensku vizu. Nakon toga, trojac je nastavio putovanje prema Istri, a kada su došli u blizinu granice, 23 godišnjak se sakrio u automobilu i prekrio dekom. Tijekom istrage utvrđeno je da je 23 godišnjak preinačio svoju putnu ispravu tako da je preko zabrane ulaska u Grčku nalijepio vizu za ulazak u jednu zemlju van Europskog ekonomskog prostora.

>> Četiri osobe uhićene u pokušaju ilegalnog ulaska u Hrvatsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije