Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVNO RAZANTAN USPON

U Austriji čak 1.029 novozaraženih u 24 sata i sve više umrlih

AUSTRIA-VIENNA-COVID-19-SHOPPING
Foto: /XINHUA/PIXSELL
1/4
07.10.2020.
u 13:28

Po novom će brojke biti aktualizirane jednom dnevno, i to u 14 sati

U Austriji je u srijedu prijepodne 1.029 novozaraženih koronavirusom, u samo 24 sata. To je treća najviša vrijednost od izbijanja pandemije krajem veljače zabilježena u Austriji. Samo više novih slučajeva zaraze u jednome danu bilo je 2. listopada (1.058) i 26. ožujka (1.065). Ono što posebno zabrinjava zdravstvene djelatnike i epidemiologe je sve veći broj smrtnih slučajeva iz dana u dan.

U protekla 24 sata umrlo je osam osoba, što je dvostruko više nego dan prije i višestruko nego prethodnih dana, pa je u više od pola godine do danas u Austriji od koronavirusa umrlo ukupno 830 osoba. Istovremeno je prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja zabilježeno ukupno 51.021 Covid-19 oboljelih, 40.499 ozdravljenih i 1.735.094 testiranih osoba.

Trenutačno u Austriji aktivno od koronavirusa boluje 9.519 osoba od čega je 525 na bolničkom liječenju, uključujući 100 u intenzivnoj njezi.

Od 1.029 novih slučajeva zaraze u protekla 24 sata, najviše novozaraženih je u Beču, njih 427, te je trenutačno u austrijskom glavnom gradu 4.800 aktivno korona oboljelih.

VIDEO Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati

Nakon Beča najviše novozaraženih ima u Donjoj Austriji (173), koja po broju novih slučajeva zaraze već tjednima, iako na velikom odstojanju, odmah iza Beča. Potom slijede Gornja Austrija (141), Tirol (123), Salzburg i Gradišće ( svaka pokrajina sa po 42 novozaraženih), Vorarlberg (34), Štajerska (31) i Koruška (16).

Sve u svemu, Austrija bilježi ponovno razantan porast broja novozaraženih koronavirusom, navode u srijedu austrijski mediji. Mediji također izvještavaju kako je od jučer „Dashboard“ Ministarstva zdravlja i informacije o aktualnom broju Covid-19 novozaraženih i umrlih u Austriji preuzela austrijska Agencija za zdravlje i sigurnost hrane AGES i da će po novom brojke biti aktualizirane jednom dnevno, i to u 14 sati. Razlog promjene je, kako se navodi, da AGES podatke isključivo uzima iz Epidemiološkog prijavnog sustava (EMS) u kojem se prijavljuju svi slučajevi novozaraženih i umrlih. Broj ozdravljenih stiže s znatnim zakašnjenjem.

Ministarstvo zdravlja podatke o broju ozdravljenih dobiva putem telefonskih konferencija i Kriznih stožera u Ministarstvu unutarnjih poslova, te tako dolazi do aktualnih podataka. Stoga i kod smrtnih slučajeva ima odstupanja u brojkama pri izvještavanju.

Razlike su uočljive i pri jednom od posljednjih izvješća. Dok „stari“ Dashboard Ministarstva zdravlja izvještava o 9.207 aktivno bolesnih, u novom Dashboardu AGES-a stoji njih 11.274, napominju mediji.

Ključne riječi

Komentara 1

SA
Sasa12
13:03 09.10.2020.

Glavno da su po nama srali,eto im sad nema skijanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije