Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

U Austriji broj 'aktivno' oboljelih u padu, ali u Beču 65 novozaraženih

Austrija otvorila dio trgovina
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
12.05.2020.
u 15:52

Mediji pišu kako je i jedan od bečkih Dječjih vrtića zatvoren, nakon što je utvrđeno da je jedan od tamošnjih odgajatelja pozitivan na COVID-19.

U Austriji je u posljednjih 24 sata zabilježeno 1.190 „aktivno“ oboljelih od koronavirusa, 11 osoba manje nego u ponedjeljak, što je prema podacima Ministarstva zdravlja u utorak prijepodne ukupno 15.961 oboljeli od COVID-19.

Zabilježen je i pad broja hospitaliziranih osoba (264), uključujući i one na intenzivnoj skrbi (59), uz istovremeni porast broja ozdravljenih (14.148). Do sada je od koronavirusa ili njegovih posljedica u Austriji umrlo 623 osoba. Na COVID-19 ukupno je testirano 329.314 osoba, od čega u posljednjih 24 sata njih 9.830.

Podaci pokazuju da se epidemiološka situacija u Austriji i nadalje pozitivno razvija, što je 1. svibnja omogućilo drugu fazu popuštanja s mjerama i ukidanje ograničenja kretanja.

Novi korak trebao bi uslijediti 15. svibnja otvaranjem restorana, kafića i drugih ugostiteljskih lokala, muzeja, knjižnica itd., pa potom 18. svibnja i škola i dječjih vrtića. S nestrpljenjem se očekuje i 29. svibanj i za turističku Austriju posebno važno otvaranje hotela i drugih smještajnih objekata.

Ono što i nadalje pomalo zabrinjava zdravstvene djelatnike, ali i Vladu je epidemiološka situacija u Beču u kojem je u posljednjih 24 sata zabilježeno 65 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Mediji pišu kako je i jedan od bečkih Dječjih vrtića zatvoren, nakon što je utvrđeno da je jedan od tamošnjih odgajatelja pozitivan na COVID-19.

Beč je i grad i pokrajina s do sada najviše preminulih od koronavirusa (144). Ono što je u svemu tome pozitivno i što budi nadu u pozitivniji razvoj epidemiološke situacije u austrijskom glavnom gradu je podatak da je u posljednjih 24 sata u bečkim bolnicama prvi put hospitalizirano manje od 100 oboljelih (97).

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar BettyFH85
BettyFH85
01:49 14.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​ub

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije