Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTRALIJA

U Australiji uhvaćen jedan od dosad najvećih krokodila

Reuters
10.07.2018.
u 12:18

Gmaz dug 4.7 metara i težak oko 600 kilograma

Australske vlasti uhvatile su gotovo pet metara dugog morskog krokodila, jednog od dosad najvećih. 

Gmaz dug 4.7 metara i težak oko 600 kilograma najveći je ikada uklonjen iz rijeke Katherine na zabačenom Sjevernom Teritoriju.

Australski rekord drži krokodil od 6.4 metra koji je ubijen 1974., također u tom dijelu zemlje.

Pretpostavlja se da je ovaj posljednji star oko 60 godina i ostatak života provest će na farmi krokodila.

Rendžeri su ga ulovili 60 kilometara nizvodno od grada Katherine, nakon što su ga pratili od 2010. kada je prvi put uočen.

'Uklonjen je kako ne bi došlo do nikakve interakcije u naseljenim mjestima uz rijeku', rekla je Tracey Duldig iz turističke zajednice Australije.

Poznata po egzotičnim i ponekad opasnim životinjama poput velike bijele psine ili tasmanijske zvijeri, Australija je dom oko 150 tisuća krokodila. Vlasti ih redovito uklanjaju daleko od gradova i sela.

Samo u 2017., u okolici gradova Sjevernog Teritorija poput Darwina, Palmerstona i Katherine uhvaćen je 371 krokodil, dok je ove godine za sada uhvaćeno njih 190.

>>Pogledajte krokodile Zimbabve

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije