Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

U Aleksincu žele podići spomenik Slobodanu Miloševiću

Inicijator peticije Slaviša Jovanović kaže da je dobro živio "u vrijeme Slobe" i da je najviše izgubio nakon smjene vlasti 2000.
27. srpnja 2010. u 10:55 30 komentara 7 prikaza
milošević
Foto: Reuters/Pixsell

BEOGRAD - Građani Aleksinca, gradića nedaleko od Niša, započeli su potpisivanje peticije za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću, a inicijator peticije Slaviša Jovanović kaže da je do jučer peticiju potpisalo 800 građana, piše beogradski Blic.

Slaviša kaže da je dobro živio "u vrijeme Slobe" i da je najviše izgubio nakon smjene vlasti 2000.

– I nakon 10 godina razdoblje vlasti Slobodana Miloševića neki pamte samo po dobrome. Brojke najbolje govore sve: u Aleksincu prije 2000. bilo je 15 tvrtki koje su uspješno poslovale, a danas samo jedna. Radilo je 5500 ljudi, a danas samo 500. Imali smo četiri srednje škole, a danas samo dvije. Tada je garnizon imao preko 500 vojnika, danas je vojarna zatvorena. U Aleksincu je prije 2000. bilo 3500 nezaposlenih, danas je taj broj 9000. Jesam, i ja za Europu, ali se danas teško živi bez posla. Imamo mi dosta supermarketa, ali džaba kad nemamo para da u njima kupujemo – mudruje Slaviša Jovanović dodajući kako se peticija potpisuje i po okolnim selima, a cilj je prikupiti oko 3000 potpisa koje će proslijediti zastupnicima skupštine općine Aleksinac "uz zahtjev da se odbori postavljanje spomenika i osigura novac".

Inicijativa je pobudila veliko zanimanje pa je uz članak u Blicu osvanulo više od 80 komentara od kojih se izdvaja onaj što ga je napisao izvjesni Naki: "I ja ih podržavam, jer da nije bilo njega, Kosovo nikada ne bi postiglo državnost. Ako treba, platit ćemo i mi Albanci za njegov spomenik".

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale