Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čišćenje podmorja

U akciji Pogled u plavo izvađeno više od 25 tona glomaznog otpada

curavić
Andrina Luić/VLM
15.07.2012.
u 14:16

Akciju Pogled u plavo organizirala je Udruga GUWAA (Global Underwater Awareness Association) s Kristijanom Curavićem na čelu

Tridesetak ronilaca i volontera ovog je vikenda izvadilo više od 25 tona glomaznog otpada iz biogradskog podmorja, od toga je samo raznih automobilskih guma bilo više od 15 tona.  

Akciju Pogled u plavo organizirala je Udruga GUWAA (Global Underwater Awareness Association) s Kristijanom Curavićem na čelu te u suorganizaciji s Gradskim poglavarstvom Biograda na moru i Udrugom za zaštitu okoliša Hippocampus. Akciji su se priključili ronioci iz MORH-a, MUP-a, ATJ Lučko, klub za ronjenje na dah 2dive, udruga Hrvatska Mensa te Benjamin Turquin iz Splitske banke.

Usprkos intenzivnom morskom prometu, ronioci su samo iz redišnjeg dijela biogradske luke, pokraj morske benziske crpke, uklonili više od 10 tona glomaznog otpada pa je ova akcija svojevrstan rekorder po ukupnoj količini izvađenih guma.

U devet dosadašnjih akcija Udruga GUWAA iz mora je izvadila više od 60 tona glomaznog otpada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije