Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lepoglava

U agroturističkom klasteru radnici i seljaci skupa su jači

klaster
Ljiljana Risek/VLM
25.02.2010.
u 19:19

Za predsjednika jedinstvenog klastera kojeg čini 18 članica izabran je Slavko Štefičar; Smoljanec je donedavno bio predsjednik Upravnoga vijeća

Agroturistički klaster osnovalo je 18 udruga, poljoprivrednih zadruga, turističkih društava i etnogospodarstava iz Lepoglave koja se bave turizmom i poljoprivredom, na skupštini održanoj prekjučer u domu kulture. Uz drvni klaster sjeverozapadne Hrvatske, sa sjedištem u Varaždinu, time je Varaždinska županija dobila drugi klaster koji u “paketu” ujedinjuje turističko-izletničku, ugostiteljsku, gastronomsku, etnološku i druge vrste ponude i na otvoreno tržište stavlja sve raspoložive kapacitete lepoglavskog kraja.

Budući da je inicijativa za osnivanje klastera došla “odozdo”, dakle od samih turističkih radnika i poljoprivrednika, koji shvaćaju da njihova djelatnost sama za sebe, ma koliko zanimljiva bila, nema šanse bez okrupnjivanja i povezivanja u zajedničku “priču”, očito je nastojanje osnivača da, udružujući se, prežive krizna vremena i postignu osnovu za razvitak.

Takva je atmosfera vladala i na osnivačkoj skupštini klastera. Članovi su za predsjednika izabrali Slavka Štefičara.

– Članovi klastera koordinirano će nastupati i zajednički nuditi svoje proizvode i usluge tržištu. Potporu za projekt već smo dobili od lokalne samouprave, a očekujemo je i s državne razine. Ni na pamet nam ne pada da bi nas netko trebao financirati samo zato što smo se osnovali – kaže predsjednik klastera Slavko Štefičar.

– Baš suprotno. Odmah ćemo prionuti na posao i izraditi kvalitetne programe i kandidirati ih za dobivanje novca iz fonda namijenjena potpori klasterima Ministarstva gospodarstva. Dio novca pokušat ćemo povući i iz europskih fondova uz pomoć grada i AZRE. Nastojat ćemo da naši projekti počnu “živjeti” i financirati sami sebe – poručio je Štefičar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije