Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATO-va misija

U Afganistan odlazi stotinu hrvatskih i vojnika iz susjednih zemalja

Ispraćaj vojnika u Afganistan
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/22
29.02.2016.
u 19:58

Uz 75 vojnika iz četvrtog hrvatskog kontingenta u tu ratom razorenu zemlju otputovat će i vojnici iz zemalja Atlantske povelje - 17 iz Crne Gore, dva iz Albanije, dva iz BiH te jedan iz Makedonije.

Gotovo stotinu hrvatskih i vojnika iz susjednih zemalja ispraćeno je danas u Afganistan, gdje će sudjelovati u mirovnoj misiji NATO-a "Odlučna potpora", priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Uz 75 vojnika iz četvrtog hrvatskog kontingenta u tu ratom razorenu zemlju otputovat će i vojnici iz zemalja Atlantske povelje - 17 iz Crne Gore, dva iz Albanije, dva iz BiH te jedan iz Makedonije.

"Imajte uvijek na umu kako ste svojevrsni hrvatski poslanici, prepoznatljivi i po zastavi koju ponosno nosite na svojim odorama. Svojim ponašanjem, odnosom prema lokalnom stanovništvu, partnerima i saveznicima, nastavite ponosno obavljati svoje časne dužnosti, baš onako kako su to činili i vaši prethodnici“, rekao je zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić na ispraćaju u vojarni na Plesu.

O važnosti sudjelovanja hrvatskih vojnika u misiji potpore miru govorio je general zbora Drago Lovrić, koji sutra prestaje obnašati dužnost načelnika Glavnog stožera.

"Djelovanje i izvršavanje zadaća u međunarodnom okruženju dat će vam novi poticaj i postaviti pred vas nove izazove. Vjerujem da ste sposobni nositi se s njima i kvalitetno izvršiti svoje zadaće“, rekao je Lovrić, stoji u priopćenju MORH-a.

>> Buljević Lovriću na kraju darovao pištolj

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Komentara 15

LA
Lavica7
20:35 29.02.2016.

Ne znam zasto se bunimo protiv izbjeglica kad ih pomazemo stvarati.

RM
rmd3
22:05 29.02.2016.

Umrite za Nato i kapitalizam, nije dosta ratova na našem području bilo sad smo topovsko meso NATO a postali i njihove ideale svijetskog poretka da provedemo fuuj.

Avatar kakon
kakon
20:29 29.02.2016.

to se zahvalite vašoj kraljici Kolindi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije