Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak novinara

U 64. godini preminuo vojni analitičar Fran Višnar

Fran Višnar
Foto: webpublicapress.net
04.06.2015.
u 14:35

Fran Višnar predavao je Obranu i zaštitu na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

U nedjelju je u Zagrebu u 64. godini života preminuo vojni i obavještajni analitičar, novinar i politolog Fran Višnar, javlja HRT.

Diplomirao je na zagrebačkom Fakultetu političkih nauka. Novinarsku karijeru započeo je u zagrebačkom Studentskom listu. U dvotjedniku Startu, tjedniku Danas i dnevniku Vjesnik pisao je zapažene članke i kolumne iz vanjske politike i vojnih i obavještajnih pitanja. Predavao je Obranu i zaštitu na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Za vrijeme Prvog zaljevskog rata zaokupio je pažnju javnosti svojim vedrim i stručnim radijskim kolumnama za Radio 101.

Za informativne emisije Hrvatske radiotelevizije redovito je komentirao važne vanjskopolitičke događaje. Brojne strane medijske kuće (Radio Slobodna Europa, BBC i druge) redovito su ga ugošćavale kao pouzdanog komentatora i analitičara.

>> Sada bi mogla uslijediti ukrajinska 'Oluja' na istok

Komentara 24

DU
Deleted user
14:52 04.06.2015.

nek ti je laka zemljica

KA
Kakma
15:35 04.06.2015.

Zaista vrhunski analiticar,fer i neutralan,pravi profi.Neka mu je lagana zemlja i saucesce familiji.

Avatar comparator
comparator
15:26 04.06.2015.

Čovjek se je razumio u geopolitiku i falut će nam !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije