Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za plovidbu rijekama

U 3.maju porinute prve dvije teglenice za Šveđane

teglenice (1)
Tamara Opačak-Klobučar
12.07.2013.
u 15:16

Na svečanosti porinuća bili su i ministar unutarnjih poslova Republike Irak Adnan Hadi Noor Ali Al-Asadi te hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić

S navoza riječkog brodogradilišta 3.maj danas su u more porinute prve dvije iz serije teglenica za prijevoz nafte i asfalta sagrađene za švedsku kompaniju Wisby Tankers AB.

Obje teglenice istih su karakteristika, dugačke 59,5 metara, široke 16 metara i ukupno 7,6 metara visoke, nosivosti 2450 tona i namijenjene su za plovidbu rijekama. Posebnost ovih teglenica su izolirani tankovi tereta koji mogu primiti oko 2400 tona asfalta ugrijanog na temperaturu od 180 stupnjeva C. Jednu ili više teglenice opsluživat će posebni gurači. Ove teglenice plovit će pod zastavom Kolumbije. Švedskom naručitelju 3.maj isporučit će osam ovakvih teglenica.

Na svečanosti porinuća, a u sklopu razgovora o mogućoj poslovnoj suradnji, bili su i ministar unutarnjih poslova Republike Irak Adnan Hadi Noor Ali Al-Asadi s izaslanstvom i te hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić i veleposlanik Jerko Vukas, šef Specijalne misije Republike Hrvatske u Republici Irak.

>>Riječki 3. maj postao dijelom poslovnog sustava Uljanika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije