Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svečano

U 3. maju porinut tanker Vinjerac, vrijedan 37 mil. dolara

tanker
Goran Kovačić/PIXSELL
28.05.2011.
u 12:40

Riječ je o drugom od dva tankera istih karakteristika, dužine 195 i širine 32 metra i nosivosti 52 tisuće tona.

S navoza 1 u brodogradilištu 3.maj danas je u more porinut tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija "Vinjerac". Riječ je o drugom od dva tankera istih karakteristika, dužine 195 i širine 32 metra i nosivosti 52 tisuće tona, koje riječki brodograditelji grade za Tankersku plovidbu iz Zadra . Prvi tanker, "Velebit" , Zadrani su preuzeli u travnju, a danas porinut "Vinjerac" kojemu je kumovao dugogodišnji pomorac, kapetan Josip Magaš, bit će isporučen u rujnu. Cijena broda je oko 37 milijuna dolara. Kako je na porinuću kazao Ive Mustać, direktor Tankerske plovidbe, unatoč krizi nada se nastavku suradnje s riječkim brodograditeljima.

Uz gradnju dva tankera za Zadarsku plovidbu prije dvije godine pod patronatom ondašnje Vlade ugovorena je i gradnja dvaju jednakih tankera za Uljanik plovidbu iz Pule. Jedan od njih, "Pomer" također je isporučen naručitelju, a drugi je u gradnji. U Knjizi narudžbi "3.maja" sada je šest brodova čime je osigurana popunjenost kapaciteta do kraja 2012. godine.

Komentara 5

OB
-obrisani-
20:02 28.05.2011.

Bravo,momci ! Konačno jedna dobra vijest.

Avatar Časna seka
Časna seka
20:33 28.05.2011.

Bolje da nisu ni gradili. Takav tanker nisu mogli dobro naplatiti, pogotovo ne ovim Kalmetinim firmama.

OB
-obrisani-
07:11 29.05.2011.

nisi mi se ni pohvalila morao sam to pročitat u novinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije