Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

U 25 gradova prosvjed igračaka za drugačiji zdravstveni odgoj

igračke
Slavko Midžor/Pixsell
03.12.2012.
u 14:17

Prosvjed organizira građanska inicijativa Nepomireni, a glavna poruka bit će: "Ne dirajte im djetinjstvo"

Prosvjed igračaka održat će se u srijedu u 25 hrvatskih gradova. Naime, građanska inicijativa mladih Nepomireni organizira ovaj prosvjed pod nazivom "Ne dirajte im djetinjstvo", a njime traže da se roditeljima uz predloženi program zdravstvenog odgoja ponudi i alternativa.

– Mladi prepoznaju potrebu i izrazito podržavaju uvođenje zdravstvenog odgoja u škole, no zahtijevaju pravo na mogućnost izbora. Drže da je ovaj nepravno u kurikulum instaliran i sramotno neznanstven program osmišljen kao ideološki predumišljaj preodgoja budućih generacija – ističu Nepomireni. Prosvjed će se u svim gradovima održati od 15 do 18 sati.

– Igračke će na prosvjedu podsjetiti vlasti na to što je djetinjstvo te se svojim malim transparentima izboriti za pravo djece na djetinjstvo. "Ne dirajte im djetinjstvo!" bit će glavna poruka igračaka. A dira ga nametanje rodne ideologije koja ne uvažava saznanja razvojne psihologije, koja ne pozna termine skladnog i cjelovitog razvoja ljudske osobe, negira vrijednosni okvir kao nužni element svakog odgoja, oduzima djeci djetinjstvo. Nakon što daju svoj doprinos demokraciji u Hrvatskoj, igračke će za blagdan sv. Nikole biti donirane domovima za djecu, dječjim vrtićima i siromašnim obiteljima diljem Hrvatske – kažu organizatori prosvjeda.

Prosvjedovat će se u Dubrovniku, Đakovu, Ivanić Gradu, Karlovcu, Kninu, Koprivnici, Krku, Kutini, Ludbregu, Metkoviću, Osijeku, Petrinji, Puli, Rabu, Rijeci, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Virovitici, Vukovaru, Zadru, Zagrebu i Zaprešiću.

Komentara 23

SA
SantinaZg
14:47 03.12.2012.

Kakve veze ima priložena slika s navedenim tekstom!? Pa upravo naša djeca koju smo odgojili u skladu s kršćanskim vrijednostima i koja traže pravo na odabir da ne slušaju Jovanovićeve bedastoće o rodnoj ravnopravnosti odgajana su da OSTANU u Hrvatskoj i bore se za njezino bolje sutra, a ne glavom bez obzira u strani svijet.

KV
kviki111
15:15 03.12.2012.

Šačica ispranih mozgova bi htjela sudjelovati u vlasti!

VE
vero
14:41 03.12.2012.

Ovaj ministar misli da je bogomdan, te nasilno uvodi i uzima si pravo kako odgajati našu djecu. Djeca imaju pravo na normalno djetinstvo bez trauma ku--ku-- propagande. Naša djeca imaju oca i majku, kućni odgoj i vjeru u Boga i i čovjeka. Dalje prste od naše djece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije