Naslovnica Vijesti Hrvatska

U 18 sati otvara se karlovački Advent: 'Ne kopiramo, idemo svojim putem'

S ponosom smo partner Adventa u Karlovcu koji su građani lani jako dobro prihvatili, rekla je Marina Burić, direktorica karlovačke Turističke zajednice
14. prosinca 2018. u 07:13 3 komentara 532 prikaza
Karlovac: Gradonačelnik obišao karlovački Advent prije otvorenja
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Karlovački Advent u petak u 18 sati bit će svečano otvoren paljenjem lampica na najvišoj jelki u Hrvatskoj. Od tada pa sve do kraja godine, uključujući i doček Nove koji je organiziran na prostoru Adventa sa Sanjom Doležal i Novim fosilima, Karlovčani mogu uživati u bogatom programu s više od 100 događanja na kojima će sudjelovati preko tisuću sudionika; od mališana, KUD-ova, do nastupa poznatih hrvatskih glazbenika poput Luce, Opće opasnosti, Zdenke Kovačiček, Mie Dimšić, TBF-a, Detoura, Jinxa i niza drugih glazbenika. 

Nije oduševljena Eciji Ojdanić Advent u Zagrebu ide na živce, evo i zašto

Gradonačelnik Damir Mandić, Marina Burić, direktorica karlovačke Turističke zajednice, te Filip Trezner iz Udruge Izvan fokusa, organizatora karlovačkog Adventa u četvrtak navečer obišli su prostor Adventa i s novinarima pregledali deset kućica za ponudom jela i pića, ali i ostalih koji će na Adventu na prostoru Promenada,e od Glazbenog paviljona do bivšeg kina Edison, prodavati ukrase i Božićne poklone. 

Karlovac: Gradonačelnik obišao karlovački Advent prije otvorenja
1 / 16
Karlovac: Gradonačelnik obišao karlovački Advent prije otvorenja

- S ponosom smo partner Adventa u Karlovcu koji su građani lani jako dobro prihvatili. Uključili smo se s intenzivnim promotivnim aktivnostima, a dobili smo i odobrenje za 128.000 kuna s kojima ćemo poduprijeti ovu manifestaciju. Organizirali smo i izbor najbolje uređenog adventskog izloga, imamo 21 prijavu, u tijeku je fotografiranje, a od ponedjeljka će građani moći glasati  za svoje favorite.  Osmislili smo i Adventsku rutu u suradnji s turističkim vodičima, pa dođite 15. i 22. prosinca u 17.30 sati ispred Glazbenog paviljona i  prođite besplatno vođenom rutom po gradu. Anketirat ćemo manifestaciju u suradnji s karlovačkim Veleučilištem kako bismo na temelju rezultata vidjeli gdje i kako istu možemo poboljšati - kazala je Marina Burić.

Hrvati na putovanjima u inozemstvu KAKO PUTUJEMO Znate li koliko Hrvati potroše na putovanjima u inozemstvu i zašto sve rjeđe plaćaju gotovinom?

Filip Trezner ponosan je na gastro priču Adventa, jer će građani mogu kušati i niz novih jela i pića poput punča za odrasle i djecu, poseban đin ili jela od divljači koju nudi restoran Hrvatskih šuma, do germknedli i drugih delicija koju nude restorani iz čitave županije.

- Ovo je karlovački, obiteljski Advent prije svega. Mjesto gdje se Karlovčani mogu i trebaju družiti, jer upravo su ljudi najljepši ukras Adventa. Mi ne kopiramo, ne uspoređujemo se, idemo svojim putem, radimo ono što mi u Karlovcu želimo - kazao je Damir Mandić.

Testirali smo gastronomsku ponudu zagrebačkog Adventa, pogledajte video:

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu