Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdani

U 18 sati otvara se karlovački Advent: 'Ne kopiramo, idemo svojim putem'

Karlovac: Gradonačelnik obišao karlovački Advent prije otvorenja
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/9
14.12.2018.
u 07:13

S ponosom smo partner Adventa u Karlovcu koji su građani lani jako dobro prihvatili, rekla je Marina Burić, direktorica karlovačke Turističke zajednice

Karlovački Advent u petak u 18 sati bit će svečano otvoren paljenjem lampica na najvišoj jelki u Hrvatskoj. Od tada pa sve do kraja godine, uključujući i doček Nove koji je organiziran na prostoru Adventa sa Sanjom Doležal i Novim fosilima, Karlovčani mogu uživati u bogatom programu s više od 100 događanja na kojima će sudjelovati preko tisuću sudionika; od mališana, KUD-ova, do nastupa poznatih hrvatskih glazbenika poput Luce, Opće opasnosti, Zdenke Kovačiček, Mie Dimšić, TBF-a, Detoura, Jinxa i niza drugih glazbenika. 

Gradonačelnik Damir Mandić, Marina Burić, direktorica karlovačke Turističke zajednice, te Filip Trezner iz Udruge Izvan fokusa, organizatora karlovačkog Adventa u četvrtak navečer obišli su prostor Adventa i s novinarima pregledali deset kućica za ponudom jela i pića, ali i ostalih koji će na Adventu na prostoru Promenada,e od Glazbenog paviljona do bivšeg kina Edison, prodavati ukrase i Božićne poklone. 

Karlovac: Gradonačelnik obišao karlovački Advent prije otvorenja
1/16

- S ponosom smo partner Adventa u Karlovcu koji su građani lani jako dobro prihvatili. Uključili smo se s intenzivnim promotivnim aktivnostima, a dobili smo i odobrenje za 128.000 kuna s kojima ćemo poduprijeti ovu manifestaciju. Organizirali smo i izbor najbolje uređenog adventskog izloga, imamo 21 prijavu, u tijeku je fotografiranje, a od ponedjeljka će građani moći glasati  za svoje favorite.  Osmislili smo i Adventsku rutu u suradnji s turističkim vodičima, pa dođite 15. i 22. prosinca u 17.30 sati ispred Glazbenog paviljona i  prođite besplatno vođenom rutom po gradu. Anketirat ćemo manifestaciju u suradnji s karlovačkim Veleučilištem kako bismo na temelju rezultata vidjeli gdje i kako istu možemo poboljšati - kazala je Marina Burić.

Filip Trezner ponosan je na gastro priču Adventa, jer će građani mogu kušati i niz novih jela i pića poput punča za odrasle i djecu, poseban đin ili jela od divljači koju nudi restoran Hrvatskih šuma, do germknedli i drugih delicija koju nude restorani iz čitave županije.

- Ovo je karlovački, obiteljski Advent prije svega. Mjesto gdje se Karlovčani mogu i trebaju družiti, jer upravo su ljudi najljepši ukras Adventa. Mi ne kopiramo, ne uspoređujemo se, idemo svojim putem, radimo ono što mi u Karlovcu želimo - kazao je Damir Mandić.

Testirali smo gastronomsku ponudu zagrebačkog Adventa, pogledajte video:

Ključne riječi

Komentara 3

MU
mulag
08:43 14.12.2018.

koja sprdacina

LA
larinhagalot
12:00 14.12.2018.

samo 2 tjedna kasne. zbilja idu svojim putem

SE
serđo12
11:22 14.12.2018.

ha ha brzo advent i u Istanbulu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije