Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAB ODAZIV

Na prosvjed Occupyja došla tek nekolicina ljudi, marš otkazan

prosvjed
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/8
11.04.2015.
u 15:00

Prosvjednici su trebali krenuti s Trga bana Jelačića prema Savskoj, no marš je otkazan zbog slabog odaziva

Danas u 14 sati počeo je novi prosvjed pod nazivom "ZA jednakost, pravednost i slobodu!" koji je pokret Occupy Croatia organizirao protiv branitelja koji već mjesecima prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva branitelja u Savskoj u Zagrebu.

Prosvjednici su trebali krenuti s Trga bana Jelačića prema Savskoj, no marš je otkazan zbog slabog odaziva. Naime, na prosvjed je uz Marijanu Mirt i Dražena Heroića iz Occupyja došla tek nekolicina ljudi. Bilo je nazočno više novinara i policajaca nego samih prosvjednika, koji su se nakon pola sata razišli.

Heroić je rekao da branitelji u Savskoj prosvjeduju kako bi zaštitili pohlepu, korupciju i kriminal, a to su sve zamotali u ultranacionalističke i teološke vrijednosti jer se narod najlakše hvata na takve mamce.

- Da se narod hvata za neke druge vrijednosti, oni bi stavili i petokraku - rekao je Heroić. On je podsjetio da su braniteljima u Savsku došli svi osim premijera Milanovića, što im je očito trn u oku. Heroić je dodao da postoji druga strana u Hrvatskoj koja ne dijeli te vrijednosti.

Marijana Mirt je ponovila da je žalosno ali istinito da nema stvarnog otpora protiv prosvjednika u Savskoj. Naglasila je da oni ne prosvjeduju protiv branitelja, ali su protiv jednoumlja koji zagovaraju HDZ i nacionalisti. Žestoko je optužila Đuru Glogoškog, za kojeg je rekla da je svoje domoljublje jako lijepo unovčio.

Iz Occupy Croatije su uoči prosvjeda poručili da će marš biti usmjeren na "samoproglašenu nadpolitičku instituciju šator-grad u Savskoj 66 kojemu je osnovna zadaća nametanja njima prihvatljivih ultranacionalističkih, i teoloških, društvenih vrijednosti i gušenja univerzalnih vrijednosti - jednakost, pravednost i sloboda!".

Podsjetimo, ova je udruga posljednji put organizirala protuprosvjed prije gotovo mjesec dana, 14. ožujka, kada se okupilo nekoliko desetaka ljudi. Antiprosvjednici su pokušali doći do prosvjednika u Savskoj, no u tome ih je spriječila policija. Branitelji su u isto vrijeme krenuli u svoj marš te su došli do stana premijera Zorana Milanovića.

Sudeći po najavi organizatora, ovaj novi antiprosvjed bio je usmjeren, između ostalog, protiv prijedloga suca zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića da se kažnjava vrijeđanje Domovinskog rata.

"Vjerujemo da mnogi shvaćaju kako se protiv takvih pokušaja uvođenja totalitarizma treba boriti dok su još u začetku te će nam se pridružiti u prosvjednom maršu kojim branimo društvenu zajednicu od nasrtaja nosioca vrijednosti ekstremne desnice", poručili su iz Occupyja.

>> 'Da, za vrijeđanje Domovinskog rata treba ići u zatvor'

Komentara 135

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
07:55 11.04.2015.

hahah uz svu medijsku podršku i huškanje protiv Glogoškog i branitelja nemogu skupiti ni 100 Zagrebčana za svoju povorku

DU
Deleted user
06:40 11.04.2015.

profesionalni revolucionari koji jedu vlastitu djecu u nedostatku revolucionarnih ideja... njih smeta "desničarstvo", "religija", "kapitalizam", "nedostatak slobode", a najveći su protivici slobode govora i slobode kao takve. ako ne mislite kao oni, onda ste neprijatelj svega postojećega, barem onoga štoo u njihovim glavama postoji - a postoji samo utopijsko razmišljanje i snovi o nekom svijetu u kojem se transparentima i parolama nešto može ostvariti. iza tih ljudi stoje budući grijači stolica u Saboru koji će narodu prodavati maglu. Radnička fronta u kojoj je cijeli vrh zaposlen u državnim institucijama... presmiješno! posljednjih 8 godina oni idu okolo i vršite parole, a nakon toga u zapali džoju, popi pivu u parkiću i sam sebi digni spomenik. oni ruše ono što su drugi gradili, a sami ne znaju ništa napraviti, jer tko ne zna da napravi, ali zna da uništi - tko drugi, nego komuništi!

Avatar Bekrija
Bekrija
08:29 11.04.2015.

Kakva skupina bezveznjaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije