Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana Benačić

U 14. godini objavila svoj treći roman 'Negdje između'

knjižnica
Anto Magzan/PIXSELL
28.03.2013.
u 11:59

Ana kaže da je roman namijenjen njenim vršnjacima, ali ga mogu pročitati i odrasli.

Vinkovčanka, 14-godišnja Ana Benačić, učenica osmog razreda OŠ Josipa Kozarca upravo je predstavila svoj treći roman "Negdje između", za koji kaže da je namijenjen njenim vršnjacima, ali ga mogu pročitati i odrasli. Kao i dosadašnja dva romana "Divlji", objavljen 2011., i "Prokleti predosjećaj" iz prošle godine, i "Negdje između" objavljen je u biblioteci Grafiti vinkovačkog Ogranka Matice hrvatske.

– Ova treća knjiga govori o djevojci koja će poginuti s obitelji u prometnoj nesreći i dolazi u neku vrstu raja, upoznaje Boga i sve ono što bi se trebalo zbivati u raju. Glavni lik, anđeo Klaudija od Boga dobije zadatak otići na Zemlju i pronaći izgubljene duše, a neka čitatelji otkriju kraj i poruku. Jako sam sretna jer dvorana Matice hrvatske bila je prepuna, što znači da ljudi prihvaćaju moje pisanje. Ovaj roman sam pisala najdulje od svih, oko pola godine s prekidima jer kada nemam inspiraciju, tada ne pišem. Od prvog romana do sada promijenilo se to što sam prvi pisala na djedovu laptopu, a sada imam svoj. Imam puno ideja u glavi, ali još nisam odlučila što će biti tema sljedećeg romana. Voljela bih kad odrastem, završim fakultet i zaposlim se, i dalje pisati, ali iz zadovoljstva. Ne bih voljela da mi pisanje bude posao – kaže 14-godišnja književnica Ana Benačić.

Vladimir Bakarić, urednik biblioteke Grafiti i urednik svih triju Aninih romana, kaže da je riječ o izuzetnom spisateljskom talentu koji će se i dalje razvijati.

– Sve tri knjige uredio sam pa ih mogu usporediti i reći kako je ovaj uradak najzreliji i najbolji. To se vidi u pisanju, rečenici, kompoziciji i osjeća se napredak. Bilo bi jako lijepo kada bi Ana ostala u spisateljskim vodama jer radi s voljom i guštom, što se osjeća u njezinim rečenicama – kaže Bakarić dodajući kako je, kao i u svim ranijim Aninim romanima tako i u posljednjem, korice i vinjete načinio Dubravko Mataković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije