Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avantura života

Heroj 2. svjetskog rata ovim je činom zadivio sve...

Screenshot
16.05.2017.
u 17:32

Vojnik veteran skočio je padobranom i pokazao da godine ne smiju biti opreka avanturizmu...

Veteran Drugog svjetskog rata, 101-godišnji Bryson William Verdun Hayes postao je najstarija osoba na svijetu koja je izvela skok padobranom.

Verdun Hayes je tandemski skok izveo s članovima svoje obitelji na aerodromu u Honitonu, na jugozapadu Engleske. S njima su skok izveli i Hayesov sin, unuk, praunuk i šukununuk.

 

Hayes je ovim skokom, napunivši 101 godinu i 38 dana, oborio i Guinnessov svjetski rekord koji je postavljen 2013. godine kada je skočio, također, jedan veteran sa 101 godinom i tri dana.

Hayes je rekao da je želio skočiti padobranom i kada je imao 90 godina, ali da ga je spriječila, sada pokojna supruga. Prvi put je skočio prošle godine, kada je imao 100 godina. Hayes je služio u britanskoj armiji u Drugom svjetskom ratu, a odlikovan je Francuskom legijom časti zbog svog herojstva.

 

 

 

Komentara 2

LA
LawAbidingCitizen
20:41 16.05.2017.

"avantura zivota" ??? da... to sto je skocio s padobranom je avantura zivota,a ne to sto se borio i tko zna sto prozivio WW2

Avatar servo_volan
servo_volan
08:24 17.05.2017.

Kapa dole svaka čast stari!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije