Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje

U 10 sekundi vidio sam da Galić s rukama u zraku pada i čuo dum!

dinamo, neredi (1)
Goran Stanzl/Pixsell
08.12.2010.
u 19:45

Miroslav Hak, koji je kao svjedok iskrsnuo na kraju procesa, slikovito je svjedočio o pojedinostima prije ranjavanja Galića

Saslušanjem Miroslava Haka, svjedoka ranjavanja Marija Galića (29) optuženog s Nijazom Hadžiosmanagićem Tadžićem (34) za sudjelovanje u neredima poslije svibanjske utakmice Dinamo – Hajduk, završen je dokazni postupak.

Presuda navijačima u zagrebačkom će Općinskomu kaznenom sudu biti izrečena u petak. Posljednji je svjedok iskrsnuo na kraju procesa, a obrana tvrdi da se sam javio u udrugu navijača. Ispričao je da je s prijateljima izišao sa zapadne tribine kad su počeli neredi. Ugledao je zgurena znanca Nijaza, koji mu je rekao da mu nije dobro pa su otišli u kafić Viva da Nijaz popije vodu i ode na zahod. Hak je potom slikovito svjedočio o pojedinostima prije ranjavanja Galića.

– S terase kafića vidio sam da čovjek mali, debeo i pijan sam sa sobom razgovara i baulja oko ograde – rekao je, pa se okrenuo Galiću: "Sorry što ovako govorim, nemoj se ljutiti, ali tada si bio debeo". Galić, koji je u pritvoru izgubio 21 kilogram, ništa nije komentirao, a svjedok se opet okrenuo sucu:

– Sada ću vam ispričati što se dogodilo u 10 sekundi, dogodilo se mnogo toga... Krenuo sam iz kafića i čuo galamu, prasak stakla i otvaranje vrata Škode, oko koje je bilo okupljenih sedam, osam ljudi. Vidio sam da Galić potom dolazi do auta, ruke su mu bile podignute u zrak, vidio sam da pada i čuo "dum". Bio je udaljen od auta dva, tri metra.

Istodobno je cura, djevojčica od šest godina pala u kanal pa sam pomagao ocu izvući je – rekao je Hak. Nijaza nije vidio u blizini auta koji, kaže, nije imao policijske oznake ni uključenu "rotirku".

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:40 09.12.2010.

gamad (p) milicijska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije