Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROBLEMI

Twitter ponovno ne radi: Novi bug onemogućuje napuštanje stranice

FILE PHOTO: Illustration shows Twitter logo
Foto: DADO RUVIC/REUTERS
06.03.2023.
u 19:39

Novi u nizu bugova jedne od najpopularnijih drušvenih mreža mogao bi biti posljedica Twitterovih nastojanja da zaradi što više novaca, a koja su se znatno pojačala od kada je tvrtku preuzeo Elon Musk

Twitter je pogođen velikim bugom koji onemogućuje korisnike da napuste društvenu mrežu i posjete druge web stranice ili pregledaju slike. Korisnicima koji klikaju na poveznice prikazana je duga poruka o pogrešci koja ukazuje na to da bi mogao postojati problem s Twitterovim API-jem, sustavom koji se koristi za komunikaciju s drugim uslugama.

To znači da se veze koje se dijele na stranici uopće ne mogu pratiti. Čini se da je TweetDeck, specijalizirana usluga tvrtke za praćenje tweetova, također pokvarena kao rezultat istih problema. Korisnici su počeli prijavljivati da je aplikacija potpuno prazna u trenutku kada su veze pukle. Twitter je možda pokvario tu uslugu, uslijed velikih promjena u svojim sustavima, piše Independent.

Twitter je mijenjao svoj API posljednjih tjedana u pokušaju generiranja više novca. Tvrtka je nedavno objavila da će u velikoj mjeri smanjiti svoju besplatnu API podršku. Tvrtka je obećala da će nova usluga "doći vrlo brzo" u tweetu objavljenom 26. veljače.

Moguće je da su posljednji u nizu problema rezultat dugo očekivanog uvođenja novog API-ja. Twitter je ranije rekao da je vidio "ogromnu količinu entuzijazma za nadolazeće promjene s Twitter API-jem", ali da će odgoditi njegovo lansiranje "za nekoliko dana". U toj objavi 13. veljače, obećano je da će "više informacija koje će uslijediti u narednim danima". Četiri dana kasnije, objavljeno je još jedno ažuriranje u kojem je stajalo da njegova "prethodna ažuriranja još uvijek vrijede", iako je još uvijek nejasno kada se planira uvesti.

Twitter je možda ukinuo pristup API-ju, bez najave promjene – i na taj način pokvario sve vlastite sustave koji se oslanjaju na pristup tom API-ju. Klik na poveznice na Twitteru ne vodi korisnike odmah na URL na koji su kliknuli. Umjesto toga, prvo se usmjeravaju kroz Twitterove poslužitelje, koji ih zatim vode do veze, tako da prekid rada Twittera može prekinuti sav odlazni promet sa stranice. Twitter još nije komentirao incident i uglavnom je raspustio svoj PR tim otkako je novi vlasnik Elon Musk preuzeo tvrtku. Musk nije tvitao o problemu – umjesto toga je odgovorio nizu drugih korisnika.

VIDEO Ova tri fakulteta veliki su hit među maturantima. Jedan je i iznenađenje, a ima samo 20 upisnih mjesta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije