Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mislili da su hakirani

Tweet Američkog strateškog zapovjedništva prepao građane: Dijete objavilo ';l;;gmlxzssaw'

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/screenshot
1/3
30.03.2021.
u 18:11

Upravitelj službenog Twitter profila na trenutak je ostavio računalo bez nadzora, a s obzirom na to da radi od kuće, njegovo je dijete iskoristilo priliku da se poigra

Američko strateško zapovjedništvo objavilo je tweet zbog kojeg su mnogi posumnjali da je njihov račun hakiran. Sjedište odgovorno za zaštitu Sjedinjenih Država od nuklearnih napada objavilo je "'; l ;; gmlxzssaw",  a autor tweeta koji je ubrzo obrisan bilo je dijete voditelja društvenih mreža. 

Objava je potaknula nagađanja je li račun hakiran, a neki su tvrdili da iza njega stoje Rusi. Drugi su se pak našalili da je to kod nuklearnog lansiranja, piše The Daily Mail

Američko strateško zapovjedništvo sa sjedištem u Nebraski kasnije se ispričalo zbog nejasne objave. "Molimo zanemarite ovaj post", dodali su u novoj objavi koja je također obrisana brzo nakon objave. 

Upravitelj službenog Twitter profila na trenutak je ostavio računalo bez nadzora, a s obzirom na to da radi od kuće, njegovo je dijete iskoristilo priliku da se poigra. Tipkao je po tipkovnici i nesvjesno objavilo tweet. 

Komentara 4

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
18:23 30.03.2021.

Ponižavajuće. Eto ti Bidenove administracije. E da se to dogodilo za vrijeme Trumpa....

SI
sisavac
12:40 31.03.2021.

zbilja ima nekog tko misli da se ova poruka razlikuje od ostalih? po čemu? gml je format kojeg geodeti daju za građevinsku dozvolu (prikazuje obuhvat zahvata), u ovom slučaju područje koje se obrađuje... xzs je sonyeva oznaka modela mobitela. nekome je to bitna informacija za daljnje postupanje. saw može označavati pilu. u svijetu stalnog konspirativnog djelovanja jednih protiv drugih, ovo lako može označavati početak obrade amerikanaca nekog konkurenta u nekoj industriji, recimo da ovo znači nekoj ekipi koja nominalno nema nikakve veze sa obavještajcima, da se pokrene mehanizam npr. uništavanja sonya, gml označava područje, xzs je sony, a saw je tražena akcija. ostale oznake su jasne, l je luxemburg, znači ekipa stacionirana u luxemburgu pokreće akciju i vodi je, ili pak će se plijen uskladištiti tamo. ; su oznake koraka koje treba poduzeti, ili što već, ne znam baš sve. :) eto, sad znate što je voditelj nekome naredio. a priče da dijete ima pristup računalu kojeg autorizira i radi na njemu isključivo vladin službenik, i koji je ostavio računalo bez nadzora, to izvolte progutati sami. a ako je to dokaz da ameriku vode djeca, onda su jasne i njihove djetinjaste akcije i ponašanje, moj je tata jači od tvojeg i slično, neću se više igrati s tobom, isključimo te iz našeg društva, jer si ljepši, bolji, od nas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije