Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjerojatno početkom jeseni

Tvrtko Jakovina za Slovensku televiziju: Izgledi za nove izbore u Hrvatskoj 'barem 50 posto'

Tvrtko Jakovina
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
16.05.2016.
u 08:34

Jakovina je kritizirao prema po ocjeni neadekvatne ili premlake reakcije predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Tihomira Oreškovića prema pojavama koje drži desnim ekstremizmom i revizijom recentne povijesti, a posebno odnos Domoljubne koalicije prema pitanjima kao što su NDH, Bleiburg, Jasenovac, lustracija i slične teme.

Izgledi da se u Hrvatskoj uskoro održe novi izbori za Sabor iznose "barem 50 posto", kazao je jučer u razgovoru za Slovensku televiziju povjesničar Tvrtko Jakovina, dodavši da oni vjerojatno neće biti raspisani tijekom ljeta, nego početkom jeseni.

U jednosatnom razgovoru emitiranom u nedjelju navečer Jakovina je iznio svoje poglede na trenutačnu političku situaciju u Hrvatskoj i ideološko-političke sporove između desnice i ljevice te rekao da nemogućnost donošenja odluka i blokade u vladi i Saboru zbog opozicije i neslaganja između Mosta i HDZ-a stvaraju situaciju koja ne može dugo trajati, pa su vjerojatni novi izbori već na jesen.

To po njegovim riječima ne bi odgovaralo niti HDZ-u jer nije preuzeo poluge vlasti koje želi, na primjer u policiji i tajnim službama, ali niti Mostu koji se susreće s padom popularnosti.

No ta je mogućnost realna i iznosi "najmanje 50 posto", ocijenio je Jakovina iako je kao rezervu naveo da novi izbori ne bi odgovarali niti izabranim zastupnicima u sadašnjem mandatu.

Jakovina je kritizirao prema po ocjeni neadekvatne ili premlake reakcije predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Tihomira Oreškovića prema pojavama koje drži desnim ekstremizmom i revizijom recentne povijesti, a posebno odnos Domoljubne koalicije prema pitanjima kao što su NDH, Bleiburg, Jasenovac, lustracija  i slične teme.

– Hrvatska je ušla u razdoblje u kojemu izaziva interes međunarodne javnosti i diplomacije, te o sebi stvara sliku koju će, po mojem mišljenju, još dugo trebati prati i uređivati – kazao je Jakovina za Slovensku televiziju.

>>Tko u SDP-u digne glavu, taj bude ušutkan, izbačen ili ucjenama marginaliziran

>>Reakcija gospodarstvenika: Novi izbori paralizirali bi zemlju i zaustavili rast BDP-a

Komentara 37

SI
sol i kapulica
09:00 16.05.2016.

Zašto je ovo VIJEST ?????? Koga zanima mišljenje malog kvazipovjesničarskog trola koji pljuje po svojoj zemlji okolo po svijetu iz ugodno izgrađene (tj. darovane mu) pozicije profesionalnog "antifašista" s time da je onaj "Drugi" koji ne misli kao on uvijekek fašist... Na kraju krajeva - nek se odluči - da li je povjesničar??? Analitičar ???? TV Voditelj??? Još malo pa će početi izvlačiti kuglice na TV Bingu..

GD
Gospon Drug
08:57 16.05.2016.

Pametnjakovic svoje vrste trabunja gluposti samo sebi poznate...

SI
sol i kapulica
09:39 16.05.2016.

Reče povjesničar, digne pogled sa kristalne kugle, zavrti visak, a ispod se pokaže broj 066 - (9.45 us...kih kn + PDV).. Tvrle , skidaš li i uroke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije