Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tvrtke osnovane za 600 kuna moći će se zatvoriti za 800 kuna

Na Vladi je prihvaćen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja s Nacrtom konačnog prijedloga Zakona
17. rujna 2015. u 10:50 0 komentara 1005 prikaza
Zoran Milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trgovačkim društvima s Nacrtom konačnog prijedloga zakona kojim se planira smanjiti troškove likvidacije trgovačkih društava i do 90 posto. Na Vladi je rečeno kako će se tvrtke osnovane za 600 kuna moći zatvoriti za 800 kuna.

Na Vladi je prihvaćen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja s Nacrtom konačnog prijedloga zakona. Prema tome će se HGSS odsad financirati i od igara na sreću.

Na današnjoj sjednici osnovan je i Stožer za koordinaciju aktivnosti u povodu dolaska migranata u Hrvatsku. Zadaća Stožera je osigurati koordinirano djelovanje svih nadležnih tijela i institucija s ciljem humanitarnog prihvaćanja i zbrinjavanja migranata. Voditelj Stožera je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, a članovi stožera bit će zamjenici i pomoćnici iz više ministarstava – socijalne politike i mladih, vanjskih i europskih poslova, rada mirovinskog sustava, ministarstva zdravlja i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Po potrebi će se u rad Stožera uključivati i predstavnici drugih tijela i institucija.

>> Milanović: Pokazali smo da smo ljudi, ali postoji i granica našeg kapaciteta

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.