Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTROŠNOST

Tvrtka u minusu 419 mil. kuna, a direktor unajmio Audi 6

autocesta
Foto: PIXSELL
1/3
21.07.2012.
u 14:07

Predsjednik uprave Autoceste Rijeka – Zagreb Željko Denona od početka ovog mjeseca vozi se u luksuznom automobilu Audi 6

Predsjednik uprave Autoceste Rijeka – Zagreb Željko Denona od početka ovog mjeseca vozi se u luksuznom automobilu Audi 6 koji je ARZ za potrebe svog predsjednika unajmio od jedne rent-a-car tvrtke.

Znakovita registracija

Denona si je kao predsjednik uprave ARZ-a tako priuštio najam A6 dok država otplaćuje dugove te prezadužene javne tvrtke koja je lani poslovala s gubitkom od čak 419,5 milijuna kuna!

Koliko točno plaća mjesečni najam za A6, Denona nije htio otkriti. Kazao nam je samo da cijena najma A6 mjesečno iznosi oko 800 kuna više od najma VW Passata kojih, tvrdi Denona, trenutačno nema na raspolaganju. Prema cjeniku renta-car agencije od koje je Denona iznajmio Audi, jednodnevni najam tog vozila stoji 1220 kuna plus PDV, a u slučaju da se vozilo iznajmi na mjesec dana, onda je dnevni najam 400 kuna plus PDV. Tako ARZ za svog predsjednika uprave mjesečno plaća najmanje 15.000 kuna za najam luksuznog automobila.

Denona se vozi u unajmljenom A6 od 1. srpnja ove godine kada je u upravu te tvrtke došao novi član Alen Kruhak. Njemu je Denona ustupio, kažu naši sugovornici, Passat koji je dotad vozio, a onda se u garaži ARZ-a pojavio Audi, i to sa znakovitim registracijskim pločicama ZG-3006-RI. Naime, Denona je rođen 30. lipnja, a do dolaska u upravu ARZ-a živio je u Rijeci.

Naši sugovornici kažu da je ARZ prije nekoliko godina sklopio ugovor o leasingu za tri A6 za upravu tvrtke te passate za direktore, no to je zbog krize promijenjeno pa su članovi uprave dobili Passate. Bivša dva člana uprave ARZ-a, pak, zadržala su, kažu upućeni, Passate i kad su smijenjeni – Miro Škrgatić postao je savjetnik uprave, a Robert Tukač direktor Sektora ekonomskih poslova.

Naši se sugovornici čude zašto je Denona nabavljao novi automobil kad ARZ ima bogat vozni park. Denona pak tvrdi da je A6 u najmu do pronalaženja trajnog rješenja s obzirom na to da je uprava društva dopunjena novim članom uprave.

Ne planiraju otpuštanja?

- Registracija vozila nema nikakve veze s datumom rođenja predsjednika uprave niti je ARZ postavljao bilo kakve uvjete ili želje - tvrde u ARZ-u.

Iako su i revizori utvrdili da je ARZ prezadužen i da neće moći vraćati svoje dugove, ukupnog iznosa 1,3 milijarde eura, pa država mora uskočiti u pomoć, Denona tvrdi da ARZ uredno vraća svoje kredite.

No još je zanimljivije da Denona tvrdi da neće u ARZ-u biti nikakvih otpuštanja u sklopu programa restrukturiranja iako je pred resornim ministrom Sinišom Hajdašem Dončićem i novinarima rekao da ARZ planira smanjiti broj radnika do kraja godine za šezdeset.  - Ne planiramo otpuštanje radnika budući da je restrukturiranjem u 2011. već racionaliziran broj zaposlenih sa 810 na 733 te tako trenutačni najam vozila, koji je predmet vašeg zanimanja, do trajnog rješenja –a taj je najam znatno niži od tržišne cijene – uopće neće prouzročiti nikakvu štetu niti za zaposlenike ni za tvrtku - tvrdi Denona.

Komentara 52

SO
sotokuco
14:14 21.07.2012.

Skroman neki čovjek, nije iznajmio maybach. Svijestan je on da treba derati dok može, jer danas jesi sutra nisi. A6 vjerovatno ima i klimu....

Avatar tomsom
tomsom
14:18 21.07.2012.

koja vijest. u čemu se je trebao voziti...u peglici? dajte najte nas novinari više j....

DU
Deleted user
14:10 21.07.2012.

ma nego kako, tako treba...deri kmetove dje god stignes....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije