Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobijedio Jakovinu

Tvrtka Tomislava Opačka 'Ceste' otišla u stečaj

Tomislav Opačak
Ivica Galović/PIXSELL
25.03.2014.
u 14:44

Tvrtka "Ceste" Tomislava Opačka, poznatog po tome što je u prvom krugu izbora za čelnika SDP-a Brodsko-posavske županije uvjerljivo pobijedio ministra Tihomira Jakovinu, otišla je u stečaj

Tvrtka "Ceste" Tomislava Opačka, poznatog po tome što je u prvom krugu izbora za čelnika SDP-a Brodsko-posavske županije uvjerljivo pobijedio ministra Tihomira Jakovinu, a prije toga s kamionima prosvjedovao pred kućom brodskog gradonačelnika Mirka Duspare, otišla je u stečaj.

Stečajni postupak nad tvrtkom koja se bavi održavanjem, rekonstrukcijom i izgradnjom cesta, koja ima 82 zaposlena, otvoren je ovaj mjesec odlukom Trgovačkog suda u Osijeku, stalne službe u Slavonskom Brodu, a pokrenuo ga je krajem prošle godine vjerovnik, vlasnik ugostiteljskog obrta iz Novske, nakon što je prekinut postupak predstečajne nagodbe.

- Nemam komentara – kratko je odgovorio Opačak na upit o razlozima otvaranja stečajnog postupka nad njegovom tvrtkom. Sud je pozvao stečajne vjerovnike da u zakonskom roku prijave svoje tražbine, a ispitno ročište zakazano je za 28. travnja. Isti dan bit će održano i ročište vjerovnika, na kojemu će se na temelju izvješća stečajnog upravitelja odlučivati o daljnjem tijeku stečajnog postupka. Naime, utvrđeno je kako je tvrtka "Ceste" prezadužena te kako su njezine obveze sa zadnjim danom prošle godine iznosile čak 58,2 milijuna kuna, dok je imovina procijenjena na iznos od 33,5 milijuna kuna.

>>Tomislav Opačak kupio 55 posto dionica tvrtke Projektgradnja

>>Opačak za dio Brođana sumnjivi bogataš, za druge čovjek od riječi

Komentara 1

SA
sarma22
11:56 01.04.2014.

o boze, ima li veceg seljaka od ovoga???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije