Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
T7 grupa o ugovorima

Tvrdnje Odvjetničkog društva Vidović & Vidović nisu utemeljene

'12.01.2010., Varazdin - Varazdinsko smece jos uvijek nema rijeseno zbrinjavanje pa se pakira u velike bale Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
10.10.2011.
u 10:31

Tvrtka VIS T7 dosad je uložila više od 180 milijuna kuna u tvornicu za zbrinjavanje otpada i spremna je početi s radom.

Nakon što je Odvjetničko društvo Vidović & Vidović dalo svoje mišljenje o ugovorima između grada Varaždina i tvrtke T7 Vis, oglasila se i T7 grupa. Ističu da su ugovori između Grada Varaždina i tvrtke T7 Vis sklopljeni sukladno svim pravnim i zakonskim pravilima i propisima.

– Tvrdnje Odvjetničkog ureda Vidović & Vidović paušalne su i neutemeljene, ali i krajnje nekorektne prema ostalim kolegama pravnicima koji su sudjelovali u potpisivanju ugovora između grada Varaždina i tvrtke VIS T7 oko zbrinjavanja otpada u tvornici MBO. Osim toga, Gradsko vijeće nedavno je ponovno prihvatilo sve ugovore koje je grad potpisao s tvrtkom T7 VIS i tvornica MBO za zbrinjavanje baliranog otpada može sutra početi s radom ako Grad odradi svoj dio poslova koji se tiču prateće infrastrukture. Nažalost, očito je da gradskim vlastima ekološka bomba od 100 tisuća tona baliranog smeća nije problem – ističu u T7 grupi.

Napominju i da je tvrtka VIS T7 dosad uložila više od 180 milijuna kuna u ovu tvornicu i ona je spremna početi s radom. U priopćenju navode i da opstrukcije nekih političkih opcija u gradu, prije svega HNS-a, koji je i prijavio USKOK-u navodne nezakonitosti oko zamjene zemljišta i ugovora s T7 VIS-om, nisu izraz nikakve brige za dobrobit građana, već samo brige za interese njihova čelnika Radimira Čačića koji je, kad je bio na čelu Varaždinske županije, i sam htio ući u posao s otpadom, no po mnogo višoj cijeni od ove.

– Mišljenju pak Odvjetničkog ureda Vidović & Vidović, koji naknadno propituje tuđe pravne poslove, suprotstavljamo mišljenja odvjetnice Maje Špoljarić uime Odvjetničkog društva Porobija i Špoljarić i mišljenje odvjetnice Maje Tkalčec, koje su dale dijametralno suprotno viđenje predmetnih ugovora i po čijoj  je pravnoj ekspertizi u ugovorima sve po zakonu. Osim toga, bilo koji prijepor između dviju ugovornih strana rješava se na sudu, a odvjetnička mišljenja ondje se pokazuju kao relevantna ili promašena. Uvjereni smo da do sudskog epiloga neće doći i da će Grad i Tvrtka T7 naći zajednički interes na korist svim građanima, a u cilju rješavanja ekološke bombe koja je svakodnevna i očigledna opasnost za sve u Varaždinu i njihovoj okolici – ističu u T7 grupi.

Ključne riječi

Komentara 2

BR
broj4
09:51 11.10.2011.

ok. oni su ulozili 180 miliona kuna!!! 180 miliona !!! u kaj? i otkud im 180 miliona kuna? za 180 mil napravis tvornicu i koristis plazma tehnologiju a ne nekakav jadni MBO koji ne moze funkcionirati. ne, nije neka prevara,ara, sigurno. kunu se oni u to. kao i uvijek. a i ekonomija je na \"njihovoj\" strani. ako ulozis takve novce onda ocekujes da to i jednog dana vratis, a kak ce oni vratiti 180 i još ljude i troškove plaćati. jedino ako budu 200 t otpada dnevno obrađivali po cijeni od 1300 kn. ha,ha varzdin dnevno ima 30 t -40t a gdje ce naci ostatak i po takvoj cijeni???? pa nisu ljudi ludi da voze po 1300 a ne po 400-500 kn po toni. ha,ha s te strane se moze vidjeti da tu nekaj jako, jako ne valja. ako su tak ekonomski glupi kak su uopće uspjeli zaraditi tih 180 mil ili stekli uvjete za dio kredita??!!

BR
broj4
08:15 12.10.2011.

kad smo već kod ulaganja od 180 mil da li znate kakve plaće imaju radnici u VIS-u, to je T7 grupa?? Bilo je ogromnih 2400, pa su im smanjili na pristojnih 1700 kn a sad su im jos rekli daa svaki radnik od plaće sa 200-300 kn kreditira nabavu materijala pa kad bi se to prodalo onda bi im se vratilo!?! takva firma ulaže u nešto 180 miliona kuna ?????? Ma dajte. Prevara sa koje god strane gledate....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije