Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNO SE PREDSTAVLJAO

Tvrdio da je savjetnik predsjednice pa tražio novac za nepostojeću operaciju

Novac
Foto: Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL
11.07.2015.
u 14:39

Ivicu T. se sumnjiči da je na svom osobnom računalu krivotvorio pečat i zaglavlje Ureda predsjednice

Da prevarantima ništa nije sveto, svjedoči i primjere Ivice T. (53), koji se sumnjiči da se lažno predstavljao kao savjetnik za obranu predsjednice Hrvatske pri tome tražeći pomoć za operaciju teško   bolesne 16-godišnjakinje. 

Ivicu  T.  se sumnjiči da je na svom osobnom računalu krivotvorio pečat i zaglavlje Ureda predsjednice, a potom je u više primjeraka izradio dopis kojim moli načelnike općina i gradonačelnike gradova da  mu doniraju novac za navodnu operaciju teško bolesne djevojke.  Naveo je da se novac  skuplja za  peraciju koja se mora obaviti van Hrvatske, a u dopisu je naveo i broj tekućeg računa kojim se on koristi, a na koji se trebao uplatiti novac.

Događalo se to početkom lipnja, kada je  obilazio  načelnike  i  gradonačelnike,  koji  su mu donirali između 1000 i  10.000  kuna. Policija je pretragom  njegovog  vozila i kuće našla više krivotvorenih dopisa, kao i računalo kojim se koristio.

Za sada je utvrđeno da je na taj način prikupio 33.500 kuna, a kriminalističko istraživanje se  nastavlja,  kako  bi  se  utvrdili  razmjeri  prevare. Ivica T. kazneno je  prijavljen zbog prijevara, pokušaja prijevara i krivotvorenja isprava, a  policiji je od ranije poznat po sličnim (ne)djelima.

>> Izgubio pravo na subvenciju jer su mu našli prostitutku ispod kreveta

Komentara 16

Avatar tigarbbb
tigarbbb
15:20 11.07.2015.

gospodo tkz.novinari zašto se skriva puno prezime lopova

QQ
qqriqrac
16:39 11.07.2015.

Kominstička (UDBAška) posla kako bi mogli "pakovati". Stari obrasci, stari sudionici.

MX
MXLCLGTG
20:14 11.07.2015.

Te fore su vidjene davno prije devedeseti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije