Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar zabranio okupljanje

Tvrdi pravaši: Ne daju Trg, ali vojsku ćemo postrojiti na Starčevićevu grobu

Dražen Keleminec,A-HSP
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
26.02.2015.
u 20:58

Bez oružja - 
Odjenut ćemo se u crno i položiti prisegu domovini, kaže Keleminec

– Ministar Ranko Ostojić zabranio nam je da se u subotu okupimo na Trgu bana Jelačića, ondje postrojimo stranačku vojsku pod nazivom Hrvatske domoljubne snage i prisegnemo domovini. Zato ćemo se mi ujutro naći u prostorijama stranke u Ilici i oko 13 sati u Šestinama položiti vijence na grob Ante Starčevića, čiju 119. godišnjicu smrti obilježavamo. Tamo ćemo postrojiti i vojsku i dati prisegu. Pa neka ministar objašnjava kako je zaključio da smo mi ustaše. Zar ne zna da njih više nema – kaže Dražen Keleminec, šef nacionalističke i protueuropske Autohtone hrvatske stranke prava, čije je postrojavanje na središnjem zagrebačkom trgu ministar policije zabranio.

‘Moj sin u stranci?’

Učinio je to, obrazložio je, zbog bojazni da bi to okupljanje moglo izazvati uznemirenost građana, onemogućiti normalno funkcioniranje prometa u glavnom gradu, ali i dovesti do nasilja i remećenja javnog reda i mira.

– A prosvjed ljevičara protiv branitelja nije zabranio. Kako to? Uglavnom, nas stotinjak iz svih krajeva Hrvatske u subotu dolazi. Nećemo biti naoružani, a obući ćemo se u crno. Uostalom, zašto mi ne možemo imati stranačku vojsku, a HDZ i SDP se javno hvale da je imaju – pita Keleminec koji tvrdi da A-HSP ima nekoliko tisuća članova. Pokušali smo jučer razgovarati s predsjednikom stranačke mladeži, studentom Filipom Strahijom, ali se njegova mati u Goričanu nemalo iznenadila kad je od nas čula da je njezin sin “u nekakvoj stranci”. Upravo je Strahija na stranicama stranke najavljen kao jedan od sudionika skupa u subotu o kojem smo s Kelemincem razgovarali netom prije nego što je bio izišao iz prostorija policije u Koprivnici. Bio je Keleminec jučer na obavijesnom razgovoru jer je pred zgradom koprivničkog Prekršajnog suda otpjevao ustašku budnicu “Evo zore, evo dana”. Pjevao je prošli četvrtak tvrdeći da tako protestira protiv progona koji trpi jer je istu tu pjesmu puštao putem razglasa lani u srpnju, kad je njegova stranka organizirala protestni skup protiv proslave antifašističkog ustanka u Srbu. Keleminca je prekršajno prijavila tamošnja policija, a ispitan je na Prekršajnome sudu u Koprivnici. Budući da je “protestno pjevanje” bio najavio, policijski službenici sve su snimili videokamerom.

– Tada je otvoreno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinjen prekršaj protiv javnog reda i mira. Trebalo je prikupiti dokaze, obaviti razgovore sa svjedocima, a nakon razgovora s Kelemincem odlučit ćemo hoćemo li ga prekršajno prijaviti – kazao je Dražen Laljek, glasnogovornik koprivničke policije.

Kažnjen zbog Pavelića

– Gdje piše da je zabranjeno pjevati “Evo zore” ili da su Francetić i Boban zločinci? Oni su hrvatski vojnici! Mene politički progone. A ja ću opet pjevati, neka samo pišu uhidbene naloge – kaže Keleminec, koji je preklani već bio kažnjen na Prekršajnom sudu u Zadru globom od 2200 kuna zbog pjevanja verzije pjesme “Marjane, Marjane” u kojoj se spominje ustaški poglavnik Ante Pavelić.

>>Ostojić zabranio skup A-HSP-a. Iz stranke odgovaraju: Svejedno dolazimo!

>>'Daniel Srb - simpatičan dečko s ružnim prezimenom'

Komentara 160

PO
poglavnikante
21:15 26.02.2015.

Ako je policija sigurna da ce narod biti uzbemiren neka ih cuva kao sto cuva kako ih zovu na stranim jezicima ne znam, znam da hrvatskim jezikom njih zovemo pedere i lezbace. I zbog njih je narod uznemiren ali policija ne zabranjuje. Zasto dvostruka mjerila tko voli neka gleda a ako bi netko radio nered policija je tu i neka reagira Zabrane nikome ne donose dobro.

ML
Mlad75
21:17 26.02.2015.

još da se krenu kažnjavati pjevači Titinih pjesama i možemo polako u Europu, do tada smo samo balkan...

Avatar dmitarX
dmitarX
21:03 26.02.2015.

Pozdrav Hrvatima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije