Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo suđenje

Tvrdi da nije bio svjestan kada je ženu nožem izbo 36 puta

Privođenje Marka Špendića na Županijski sud u Sisku
Željko Grgurinović
03.03.2010.
u 14:45

Na Županijskom sudu u Sisku započelo je suđenje Marku Špendiću (58) iz Stare Subocke kod Novske. Njega optužnica tereti za teško ubojstvo supruge Borke Špendić počinjeno iz bezobzirne osvete, jer ga je htjela napustiti.

SISAK - Pred Vijećem Županijskog suda kojim predsjeda sutkinja Snježana Mrkoci, započelo je suđenje Marku Špendiću (58) iz Stare Subocke kod Novske. Njega optužnica tereti za teško ubojstvo supruge Borke Špendić počinjeno iz bezobzirne osvete jer ga je htjela napustiti. To se dogodilo 17. listopada 2009. godine u njihovoj obiteljskoj kući u Staroj Subockoj. S nožem oštrice dužine 14 centimetara nanio joj je po prsima, leđima i udovima 36 ubodnih i reznih rana od kojih je ona preminula.

U to vrijeme, Marko Špendić se liječio u Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači, tog došao je iz bolnice na terapijski vikend kući, a iz bolnice ga je dovezla njegova supruga. Nakon što je usmrtio suprugu, kada je spoznao što je učinio, Špendić je pokušao suicid vješanjem, ali su ga sin i susjed uspjeli skinuti s konopca.

-Ne smatram se krivim, nisam bio svjestan tog čina, započeo je svoju obranu Špendić na početku procesa što inače nije uobičajeno. Kazao je kako je brisio noć za rezanje kupusa za kiseljenje, a supruga je rekla da mu neće pomagati jer kupus neće jesti jer ga napušta.

-Kazao sam joj  -u redu, možemo zajedno otići odvjetniku na što je ona zgrabila čekić i udarila me tri puta po glavi. Pao mi je mrak na oči i više nisam znao što radim, rekao je Špendić. Na upite odgovorio je kako su odnosi njega i supruge u posljednje tri godine bili narušeni, a prije dvije godine pokušao je pokrenuti postupak za razvod.

-Jedanput sam išao u sud u Novsko pitati kako se mogu razvesti, a rečeno mi je da nađem odvjetnika i da on sastavi zahtjev. Tražio sam odvjetnika, taj dan ga nisam našao, kasnije više nisam trsžio, izjavio je okrivljeni.

Kćer okrivljenog koja živi u Lipovljanima, svjedočila je kako ju je tog dana nazvao otac i plakao žaleći se kako ga supruga"ždere", te kako želi vidjeti unučad, a ona ga neće odvesti. Potom je došao motorm i Lipovljane i nakon sat-dva se vratio kući. Nakon toga došlo je do tragedije.

Sin Ilija je svjedočio kako je čuo majku kako prijeti ocu, ali nije čuo da bi otac prijetio majci. Majka okrivljenog, 83-godišnja Marija iskoristila je blagodat i nije svjedočila, Saslušani su i brat ubijeen, te prijatelji obitelji. Suđenje se nastavlja u trabvnju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije