Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svađa načelnika i udruge

Tvornica novca na Viru: Politički rat za vlast nad milijardom kuna

Kristijan Kapović
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
06.03.2014.
u 16:55

Oporba udara: 
Obezvrijedio je zemljište pa vlasnike zaposlio u općini da bi bili ovisni o njemu.

Na Viru opet vrije, ali sada ne zbog rušenja bespravno sagrađenih građevina.

Prijetnje, vrijeđanja i prozivke za kriminal slika su virske političke scene. Politička borba za “sjevernodalmatinsku tvornicu novca” traje već tridesetak godina, odnosno još od masovne prodaje zemljišta građanima iz drugih dijelova Hrvatske.

“Troši novac nezakonito”

Sada pak jedni tvrde da je u tijeku utrka za to tko će odlučivati o poslovima koji će obogatiti turistički sadržaj i infrastrukturu za 50.000 ljudi, koliko ih ljeti živi u virskih desetak tisuća vikendica. Drugi pak ističu da je načelnik apsolutni vladar Vira i da im je toga dosta. Sam Kristijan Kapović tvrdi da smeta mafiji i da mu je ugrožena obitelj.

– Ako mi institucije države ne zaštite obitelj, ja ću se sam obraniti – izjavio je Kapović. No i Marko Vučetić, čelnik oporbene udruge “Vir bez podjela”, dao je sličnu izjavu u kojoj traži policijsku zaštitu.

Foto: Željko Mršić/PIXSELL

Foto: Željko Mršić/PIXSELL

"Kapović ima 200 kaznenih prijava"

– Nakon Kapovićevih istupa moja obitelj i ja živimo u strahu – rekao je ovaj zadarski sveučilišni profesor i nedavni Kapovićev protukandidat na virskim izborima.

– Kapović ima 200 kaznenih prijava. Obezvrijedio je zemljište vlasnicima virskih parcela pa ih zaposlio u općini da bi bili ovisni o njemu. Istodobno se obogatio na račun Vira i troši općinski novac nezakonito. Njegov otac i njegovi prijatelji, pa potom i on vladaju Virom od 1988. godine i on je taj koji zna sve o kriminalu za koji nas proziva. Sad nas napada jer smo ga prijavili za devastaciju obale – ističe virska oporba na čelu s Vučetićem.

Prijetnje silovanjem

Kapović pak tvrdi da je Vučetić politički maneken pojedinaca i tvrtki koje su, kako kaže, pronevjerile milijardu kuna u (ne)izgradnji virske infrastrukture i da iza svega stoji balkanska mafija. – Moja je obitelj imala prije nego što sam se ja rodio restorane u Berlinu, hotel i restoran na Viru. Ja sam neovisan i neće me mafija slomiti. Mi ćemo od legalizacije uprihoditi 100 milijuna kuna, proračun je 75 milijuna kuna, a plan investicija u 15 godina milijardu kuna. Pojedini kriminalci to znaju i žele se na tome obogatiti i zato mi prijete supruzi silovanjem, a fizički napadaju oca i majku – kaže Kapović.

>>Počelo je rušenje: Na Vir poslani prvi bageri u pratnji policije!

>>Vir - otok bespravne gradnje postaje destinacija za najbogatije

Komentara 4

Avatar Melankolija
Melankolija
17:04 06.03.2014.

Puna je Dalmacija ovakvih serifa, a pitajte ih tko ima koncesiju i kafice na plazi? Reci ce moj brat, moja zena, moja sestra, moj ujac, moj stric,...... Tko je zakupuio ili "otkupio" lokale u centru grada? Moj brat, moja zena,a, moja sestra, moj ujac, moj stric,...

Avatar rokoprčina
rokoprčina
17:30 06.03.2014.

Nesto ne valja sa tim Virom.Odkad sebe znam tamo se stalno ruše nekakvi pespravno sagrađeni objekti.Sićam se još iz osamdesetih.Nikad da stane.

Avatar IvanR
IvanR
17:26 06.03.2014.

Mafijaš na mafijaša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije