Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati i Židovi
Povratak na članak

Tvorac modernog Zagreba gradio je hotele, bolnice, kina, ali i javne kuće

Ignjat Fischer, jedan od najslavnijih arhitekata s početka 20. stoljeća; umro je 1948., a u povodu njegove smrti nije napisan ni jedan nekrolog

Komentari 15

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
19:37 07.09.2018.

Velika vecina Hrvata kroz povijest a i danas nije imala i nema nikakvih problema u suzivotu sa Zidovima. Zbog toga su mnogi obicni gradjani u Hrvatskoj skrivali zidove u doba vladavine podanicke NDH i tako ih spasili. Nazalost, ti istiti ljudi im nisu mogli spasiti otetu imovinu i nekretnine pokradenu od komunistickih pljackasa. Ti pljackasi su tokom pola-stoljetne vladavine kompletno promijenili originalno posten mentalitet Hrvata tako da i danas u 25 godina staroj "demokratskoj" RH ti kumrovecko-komponirani Hrvati na vlasti ne pokazuju nikakvu namjeru da isprave nepravdu i vrate svu otetu imovinu Zidovima i ostalim Partijinim "neprijateljima naroda"..

VL
Avatar FranjoJosip
FranjoJosip
18:35 07.09.2018.

"nekada nosila naziv Kastner & Öhler, a danas se na toj lokaciji nalazi Nama" napisano je, kao pa je Kastner & Öhler srusen, a "Narodni Magazin" napravljen na tom mjestu. Nije, nego se desio narod, ostali Kastner & Öhler bez robne kuce a drugovi nalijepili novo ime i stavili tete u Boroletama.

VL
KA
kajinx
19:00 07.09.2018.

Hvala Stela Lechpammer, dobro napisan članak. Važno je znati više o Zagrebu. Osobno me zanimaju informacije o projektiranju Zrinjevca.

VL
FN
Fr@njo
19:04 07.09.2018.

umro bi odmah taj Gospodin i arhitekt kada bi vidio djela sadasnjih arhitekata -akademika i njegovih pulena..ne bi prebolio bol vidjevsi zlocin prema zivotnom prostoru.

VL
MI
MikiPrdekana
21:23 07.09.2018.

A sad spali na Milana Bandića

VL
HE
herojulice
18:26 07.09.2018.

Pih. Amater. Dođite u Jelkovec pogledati moderno i prelijepo zdanje "našeg" "pokrovitelja", "mecene" i "dobričine", gradonačelnika Milana Bandića.

VL
M3
Miške 3
07:01 08.09.2018.

A ima li barem neka ulica ili trg u čast i hvala tom čovjeku ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.