Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusija

Tužna sudbina siročadi - najteže djeci s posebnim potrebama

blanket04
Foto: Reuters
1/2
19.02.2013.
u 10:42

Siročad većinom smještaju u domove koji se baš i ne nalaze u najboljem mogućem stanju

U Rusiji živi više od 600.000 djece bez roditelja ili čiji se roditelji nisu u stanju brinuti o njima. Njihova je sudbina žalosna: većinom se smještaju u domove koji se ne nalaze u najboljem stanju. Najteže je djeci s posebnim potrebama, prema kojima se mnogi u Rusiji ne odnose kao prema ravnopravnim ljudskim bićima. Zato ona nemaju skoro nikakve šanse da budu posvojena.

Bez obzira na to, Moskva je nedavno donijela odluku kojom zabranjuje usvajanje domaće djece od strane državljana SAD-a uz obrazloženje da ih se ondje - zlostavlja. Jedan američki bračni par unatoč tome se nada da će ipak pronaći načina da usvoji malog Vitalija koji ima Downov sindrom i da mu pruži novi dom.

>> Afrička siročad nosit će Draženove majice

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
13:16 19.02.2013.

Trogodišnji ruski dječak ubijen od svoje usvojiteljice u Teksasu. Nakon što je brutalno pretučen od majke posvojiteljice,koja ga je duže vrijeme kljukala psihotropičnim lijekovima,trogodišnji dječak Maksim je preminuo. Ruski istražni odbor je pokrenuo istragu o smrti Maksima Kuzmina,koji je preminuoo od ruke obitelji svojih posvojitelja.. Obdukcija je pokazala da je pretrpio višestruke ozljede glave, tijelo, abdomena i unutarnjih organa . P.S.Toliko o usvajanju djece od bolesnih psihopata,kakvih je u SAD i previše.

OR
orao10
22:23 19.02.2013.

Ovo je stvarno zalosno,zbog jednog slucaja u Americi oni zabranili amerikancima da usvajaju njihovu djecu.Gdje god odu bilo bi im bolje nego u tim domovima u Rusiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije