Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Purda

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije najavljuje reviziju slučaja Purda

\'UNUTRASNJA  06.12.2011. VUKOVAR - Tihomir Purda  Branimir Bradaric/Vecernji list\'
Branimir Bradarić/VLM
10.01.2011.
u 14:30

Tihomir Purda, hrvatski državljanin, uhićen je na graničnom prijelazu Županja – Orašje 5. siječnja ove godine.

BEOGRAD - Slučaj Purda, koji je u fazi istrage preuzet iz vojnih predmeta s početka 1990-ih, spada u predmete koji su prošli prvu fazu revizije, kada je, 2004. godine, Tužiteljstvo za ratne zločine preuzelo predmete ratnih zločina od Vojnog suda u Beogradu - navodi se u priopćenju Tužiteljstva za ratne zločine koje prenosi dnevnik Danas. Predviđena je još jedna revizija tih predmeta koju će uskoro učiniti komisija koju su prošle godine zajednički osnovali nadležni državni organi Srbije i Hrvatske, kako bi se obavila precizna analiza i riješili nesporazumi, navodi se u priopćenju Tužiteljstva.

U priopćenju je istaknuto da tužiteljstvo razmjenjuje informacije i dokaze u pojedinačnim predmetima s Državnim odvjetništvom RH na osnovu Sporazuma o suradnji u progonu počinitelja kaznenih djela ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida.

Tužiteljstvo je temeljem uvida u spise predmeta nekadašnjeg Vojnog suda u Beogradu iz 1999. protiv Tihomira Purde, hrvatskog državljanina uhićenog na graničnom prijelazu Županja – Orašje 5. siječnja ove godine, navelo da "postoji dovoljan stupanj osnovane sumnje o postojanju elemenata kaznenog djela ratnog zločina", piše Danas.

Komentara 12

OB
-obrisani-
16:29 10.01.2011.

Ovo je isto kao da koristiš izjave dane Gestapu na sudu.

MM
Mladen Miletić
19:46 10.01.2011.

Prije smo pričali heroj Glavaš heroj Gotovina junak Merčep a da smo svi Norci pa to smo i javno vikali ! Zna se nepriča se prosvjedi u Vukovaru ali bez Yusipovića i Tadića zar ne ...

GR
Gradinar
16:06 10.01.2011.

\"Slučaj Purda, koji je u fazi istrage preuzet iz vojnih predmeta s početka 1990-ih, spada u predmete koji su prošli prvu fazu revizije, kada je, 2004. godine, Tužiteljstvo za ratne zločine preuzelo predmete ratnih zločina od Vojnog suda u Beogradu - navodi se u priopćenju Tužiteljstva za ratne zločine koje prenosi dnevnik Danas.\" Ako je autentično prenešeno, to je - to. \"Dokazi\" iz srbijanskih logora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije