Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud u Bariju

Tužiteljstvo u Italiji zatražilo oslobađanje Stanka Subotića

sud, sudnica
Davor Puklavec/Pixsell
10.01.2013.
u 18:42

- Pravda je ponekad je spora, ali istina uvijek izađe na vidjelo i pravda pobijedi - izjavio je Subotić za Večernji list.

Tužiteljstvo u Bariju, sa sucem Eugeniom Pontasugliom na čelu, zatražilo je jučer oslobađanje Stanka Subotića koji je bio optužen za kazneno djelo mafijaškog udruživanja za šverc duhana i pranja novca.

Sudski proces protiv Stanka Subotića započeo je 2001. godine na sudu u Bariju nakon što su u Nacionalu objavljeni prvi članci o švercu cigareta na relaciji Italija - Crna Gora. Tada je sud u Bariju pozvao na svjedočenje glavnog urednika \"Nacionala\" Ivu Pukanića i Ratka Kneževića. Odlučujući faktor u zahtjevu za oslobođenje Stanka Subotića bila je dokumentacija o poslovanju Subotićevih tvrtki iz Švicarske, Francuske, Lihtenštajna i Cipra koju su predali njegovi odvjetnici, a prema kojoj se vidi da je poslovanje bilo transparentno i zakonito.

Stanko Subotić je u razdoblju od 1995. do 2001. bio ekskluzivni predstavnik za Balkan najjačih multinacionalnih proizvođača cigareta British American Tobacco Reinolds, Japanese Tabacco i Seita. Većina medija Subotića je definirala kao “kontroverznog poduzetnika”, a nitko još nije objavio da je Subotić zaštićeni svjedok EU u mega procesu protiv multinacionalnih kompanija koje su ilegalno prodavale cigarete. Nakon više od 12 godina stavljena je točka na istragu i od 26. siječnja 2013. Stanko Subotić bit će oslobođen svih tužbi vezanih uz šverc cigareta i pranje novca. Završne riječi dali su javni tužitelj Eugenia Pontasuglia i odvjetnici Vesna Cejović i Francesco Paolo Sisto.

“Danas je za mene veliki dan i pokazalo se da sam imao pravo kada sam vjerovao u pravdu. Nije bilo lako imati otvoren proces tolike godine, a znati da si nevin. Ponekad sam se osjećao kao u Kafkinu \"Procesu\", ali ovaj put pravda je pobijedila. Ponekad je spora, ali istina uvijek izađe na vidjelo i pravda pobijedi”, izjavio je Subotić za Večernji list.

>>\"Nudili su mi status pokajnika ako teretim Milu i Caneta\"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije