Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro oslobođen?

Tužiteljstvo se žalilo na zahtjev za puštanjem napadača na L. Ritza

Luka Ritz
Arhiva VL
18.01.2012.
u 19:22

R. L. je jedini od petorice Lukinih napadača koji je zbog tučnjave sa smrtom posljedicom osuđen na kaznu zatvora od godine.

R. L. (17), jedan od petorice napadača zagrebačkog maturanta Luke Ritza uskoro bi mogao biti uvjetno pušten iz maloljetničkog zatvora u Požegi budući da je odležao dvije trećine kazne. U korist mu ide uzorno ponašanje koje je i pokazao i prije u Odgojnom zavodu Turopolje. Tužiteljstvo se ovih dana žalilo na zahtjev za uvjetnim puštanjem tako je još uvijek neizvjesno hoće li mladić uskoro kući ili će u Požegi morati ostati do kraja kazne – kolovoza ove godine.

Podsjetimo, R. L. je jedini od petorice Lukinih napadača koji je zbog tučnjave sa smrtom posljedicom osuđen na kaznu zatvora od godine i pol dana dok je ostalima određen turopoljski zavod gdje kazna nije fiksna već se o tome odlučuju svakih šest mjeseci. Do sada svi su svoje odslužili i izišli na slobodu s time da su i dalje pod nadzorom Centra za socijalnu skrb.

Podsjetimo, Luka je pretučen 2008. Kod Bundeka u Zagrebu, a iako je u bolnicu došao „na nogama“ i činilo se da je sve u redu dvanaest dana kasnije je preminuo. Suđenje je vrlo dugo trajalo zato što se vještaci nisu mogli usuglasiti je li Luki preminuo od aneurizme ili je njegova smrt posljedica udaraca koje je primio.

Komentara 93

CH
Charlemagne26
19:37 18.01.2012.

Sta ima veze da je tog decka premlatio na smrt; glavno da nije zapalio joint. Je....ti tu smrdljivu zemlju i onog koji je pisao te fasisticke zakone...

TO
Toni50
19:38 18.01.2012.

Ubojice kriminalce i zločince se pušta ranije gdje je problem sa mladičem koji se obračunao sa drugim ? On nije ništa sam odlučio sve je po zakonu RH... Ili ?

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
21:40 18.01.2012.

Hm A sada slijedeči, pa će se opet dobro ponašati. On je dobio šansu. A što je sa Lukom? Zaborav?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije