Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo suđenje u Grazu
Povratak na članak

Tužiteljstvo o regrutaciji djevojaka: Mirsad O. Europom putovao kao pop-zvijezda i mladima 'prao mozak'

Sudac Stephan Mertens odredio je da će dijelovi suđenja biti zatvoreni za javnost da bi se zaštitili pojedini svjedoci.

Komentari 12

DO
donIvan
09:49 23.02.2016.

kontrolisati? tugo moja novinarska

VL
FO
ForeignLegion1987
10:18 23.02.2016.

ovdje su zaista trecerazredni novinari,,,,,pa zar je vecernji list.. na to spao,,,majko bozja texta,,kao da su se dijeca igrala...

VL
ER
Erick
10:04 23.02.2016.

Tko je taj pismeni autor? U Hrvatskoj bi njega trebalo "kontrolisati". Polupismeni su postali novinari, zato im ne odgovara novi minister za kulturu.

VL
MR
MRUDante
10:15 23.02.2016.

veću će štetu mladima napraviti ovo kvazinovinarstvo koje buja u večernjaku nego što bi ISIL ikada mogao.

VL
Avatar babas
babas
22:28 23.02.2016.

Novinar samo piše materinjim jezikom,što se čudite,zar ne znate u čijim su rukama hrvatski mediji?

VL
MA
manaslu
10:27 23.02.2016.

Sad će se Mirsad O. nasaginjat po sapun u zatvoru, hehe, tako treba!

VL
VS
visegradska.skupina
11:17 23.02.2016.

To control, kontrolirati, je vrlo nezahvalna tuđica koja na hrvatskom (kad se prevede s engleskog jezika) može značiti nadzirati, provjeravati, suzbijati, upravljati... U hrvatskom jeziku nikada se ne može upotrijebiti u smislu suzbijati. ali ni upravljati i aktivirati a autor članka ju je upravo u tome posljednjem značenju upotrijebio i još je uz to upotrijebio pasiv u rečenici u kojoj bi se trebao upotrijebiti aktiv što je, doduše pitanje stila i spretnosti izražavanja, dakle nije kardinalna pogreška, no novinaru je posao pisati na hrvatskom standardnom jeziku pa i na tome mora poraditi. Dakle trebalo je pisati nešto kao: bombom se moglo daljinski upravljati, bomba se mogla daljinski aktivirati... O tome da je mogao propustiti riječ kontrolisati ne želim ni pisati, drugi su sve rekli. No tako se uči na FPZG otkuda dolaze novinari...

VL
IB
ibiza
11:06 23.02.2016.

trba u sve bogomolje staviti kamere da se cuje sta propovijedaju ,ja sam katolik svugdije i u crkve i damije pa koji prica o mrznji i nasilju odma ga kazniti Amen, da vidis kako bi funkcionoralo.

VL
AN
anticenzura
10:17 23.02.2016.

Treba li kazniti i one koji zaglupljuju nasu djecu vjerskim fundamentalizmom po Hrvatskoj? Politicare, Predsjednicu i popine? Sto skrope drzavne institucije tamjanom i protjerivaju svoje politicke suparnike u demokraciji? Nije li to isto jedna vrsta mentalnog terorizma?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.