Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Tužiteljstvo će ipak voditi postupak protiv Zefe zbog iznuđivanja

Općinski kazneni sud potvrdio je optužnicu protiv Josipa Antića pa se tužiteljstvo opet uključilo u vođenje postupka
28. listopada 2015. u 16:17 3 komentara 3911 prikaza
josip antić zefo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

        Iako je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo nakon provedene istrage još u studenom 2013. odustalo od kaznenog progona Josipa Antića Zefe zbog iznuđivanja od vlasnika kafića Princ student Davora Golubića, tužiteljstvo je ipak odlučilo voditi sudski postupak protiv poduzetnika. Naime, nakon odustanka tužiteljstva ugostiteljeva majka Radmila Golubić sama je nastavila kazneni progon protiv Antića i Općinski kazneni sud u lipnju ove godine potvrdio je njezinu optužnicu.

Nekoliko dana prije jučerašnjeg početka suđenja u sudski spis stigao je podnesak tužiteljstva kako će proces ipak voditi Općinsko državno odvjetništvo. Svoje ponovno uključivanje u kazneni progon tužiteljstvo nije previše obrazložilo. Prema optužnici, Golubić je pritisnut prijetnjama smrću Antiću prepisao stan u Gračanima, kuću na Vrhovcu, obiteljsku kuću na Savskoj cesti u kojoj se nalazi kafić Princ student, a poduzetnik iz Dubrave navodno mu je uzeo i novi mercedes CL 500.

Podizanje optužnice Golubić nije dočekao jer je u ožujku 2012. likvidiran na Savskoj cesti, a njegovi ubojice nisu nikada pronađeni. Antić je na početku suđenja sutkinji Dubravki Čošić rekao kako je vlasnik obrta za iznajmljivanje nekretnina s mjesečnim primanjima od oko 50.000 kuna. Kada ga je sutkinja pitala koliko nekretnina posjeduje, nije se mogao sjetiti točnog broja nekretnina u svom vlasništvu. Prema vlastitim riječima, vlasnik je jednog automobila, i to marke ferrari.

U ovom su predmetu o odnosu između Antića i Golubića tijekom istrage ispitani brojni svjedoci, među kojima je i Narcis Mujkić koji je ugostitelju navodno prodao stan u Gračanima, a on je posvjedočio kako su u Zagrebu svi znali da Golubić posuđuje novac od Antića. No Mujkić nije mogao potvrditi jesu li posudbe bile uz kamatu. Antić je pak u istrazi nijekao sve optužbe da je kamatario Golubića.

>>   Tvrdio da je Zefi za dug dao dvije kuće, stan i auto

ZATVOR ZA ZLODUHE?
Otkrivena tajna 'Paklenog zdenca': Speleolozi se spustili u jamu koju od straha izbjegavaju mještani
Ljetopis na kotačima
Nezaboravno ljeto
Ljetopis na kotačima: Sve lampice svjetlile su crveno, ali riskirali su i naposljetku dobili nezaboravno iskustvo
  • Catalonia:

    ma pogledajte samo tu milu, dragu i nevinu janjevacku facu!!!!!! pa vidi se na njemu da taj nebi ni mrava zgazio a kamoli nesto kaj se nesmije napravio.......

  • Nikola Turajlić-jaružalo:

    Vjerni narod je do sada uvijek bio na strani gubitnika, ali je zato na strani pobjednika. Problem je sa našim saveznicima, što su ovi od pobjednika postajali gubitnici kada su se zaglibili u beskonačnim ruskim prostranstvima. Nadajmo se da će ... prikaži još! konačno naši transatlanski partneri, sa našim bojovnicima u prvim bojevim redovima, konačno uništiti istočne remetilačke horde i tako prekinuti ponavljanje istorije. Kada se ima u vidu da Ivana Hrvatska (Madona BBH) uspostavlja novi Istočni front iliti Uspravnicu, pobjeda je zagarantirana, zar ne?