Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE TOMISLAVU HORVATINČIĆU

Tužiteljica zatražila izuzeće sutkinje zbog pristranosti

tomislav horvatinčić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/8
20.04.2017.
u 16:45

Odvjetnika Frangeša zanimalo je zašto Horvatinčić nakon nesreće nikome nije spomenuo da je bio bez svijesti, dok je s druge strane telefonirao s više osoba te je govorio o kvaru na upravljaču glisera.

Tužiteljica Irena Senečić, u nastavku ponovljenog suđenja Tomislavu Horvatinčiću na Općinskom sudu u Šibeniku, zatražila je izuzeće sutkinje Maje Šupe, smatrajući da je sutkinja - pristrana.

Zahtjevu tužiteljice priključio se i Ognjen Frangeš, pravni zastupnik talijanskog bračnog para koji je Horvatinčić usmrtio u kolovozu 2011., kada je na njih naletio gliserom. Zahtjev za izuzećem sutkinje uslijedio je na kraju rasprave koja je održana u četvrtak, i to nakon što je sutkinja Šupe odbila prihvatiti neke dokazne prijedloge tužiteljstva. Tužiteljstvo je tražilo da se u nastavku suđenja kao dokaz izvede skica pomorske nesreće iz kolovoza 2011. koju je nakon sudara s jedrilicom Talijana nacrtao Horvatinčić, a koju sud i obrana smatraju nezakonitim dokazom. Osim toga, tužiteljica je ustrajala i na prijedlogu da se na sud pozove i ispita Jurica Pešo, vještak za pomorstvo, što je sutkinja odbila nakon žestokih prigovora Horvatinčićeve obrane.

O prijedlogu za izuzećem sutkinje Šupe odlučivat će predsjednica suda, a prije zahtjeva za izuzećem na klupu za svjedoke sjele su Vesna Šerić i Kristina Potočki, medicinske vještakinje. Sud je zanimalo da vještakinje razjasne je li Horvatinčić u trenutku nesreće bio u sinkopi, stanju bez svijesti koje može potrajati od nekoliko sekundi do jedne minute, tijekom kojih ne bi bio odgovoran za svoje postupke pa tako ni za izazivanje pomorske nesreće u kojoj su poginuli supružnici Francesco Salpietro i Marinela Patello Salpietro. Prema iskazu vještakinja, je li Horvatinčić bio u stanju sinkope, mogao bi reći samo očevidac s mjesta događaja, no navele su i da ne mogu 100 posto potvrditi niti isključiti da se sinkopa dogodila.

Odvjetnika Frangeša zanimalo je zašto Horvatinčić nakon nesreće nikome nije spomenuo da je bio bez svijesti, dok je s druge strane telefonirao s više osoba te je govorio o kvaru na upravljaču glisera.

- Nakon sinkope osoba može biti na trenutak zbunjena, ali kada joj se svijest povrati, uglavnom je svjesna događaja oko sebe. Zato je moguće da je optuženi razgovarao, da nije bio smeten i da je bio potpuno pri svijesti. Kroz cjelokupnu njegovu medicinsku dokumentaciju vidljivo je da je u više navrata imao sinkope i nakon nesreće možda nije imao potrebu spominjati to, smatrajući da je riječ o nečemu što mu se i inače događa – kazala je profesorica Šerić, inače neurologinja. Pojasnila je da iz Horvatinčićeve povijesti bolesti proizlazi da je on u više navrata kroz hitne prijeme u bolnici tražio liječničku pomoć zbog kratkih gubitaka svijesti, ali da to medicinsko stanje nije nikad testirano pa tako nije do pomorske nesreće kod Primoštena bilo ni utvrđeno kao dijagnoza.

>> Horvatinčić govori da nam je nudio odštetu, ali to nije istina

>> 'Slušamo laži. Neka pokaže papire koji će to potvrditi'

Komentara 11

MA
marsovac
17:32 20.04.2017.

bahati horvatincic i hrvatska kao pravna drzava. Dream team. Jos nam samo treba da ovakvi kad usmrte nekoga, izvadi novcanik uzme 100 - 200 kuna baci ih na mrtvoga i ode dalje. Strahota.

BL
bljak007
17:47 20.04.2017.

Horvatinčič će organizirati i crnog vraga, samo da nebude kriv, kao i do sada što je prolazio u kaznenim djelima koje je do sada učinio, i ostao nekažnjen.

BL
bljak007
17:45 20.04.2017.

Žalosna hrvatska stvarnost, Horvatinčič, kao i u Rijeci, kirurg, otac sutkinje kojem je odrađena zastara za krivnju zbog gubitka noge mladića. Takve treba posebno strogo kazniti, koji posredstvom veza i novca izbjegavaju svoje kazne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije