Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponižavanje
Povratak na članak

Tužit će Germanwings jer ga nisu pustili u avion zbog kašnjenja, a drugog putnika jesu

Tretirali su nas kao da nismo građani EU, ali neću prijeći preko toga

Komentari 21

AA
aabbcc
09:09 05.06.2014.

a drugog putnika jesu ______ vjerovatno bi i njega pustili da se znao pristojnije ponasati i odkud sada zna da drugi putnik nije npr. najavio opravdano zakasnjenje s nekog drugog leta i sl. .

VL
DU
Deleted user
07:43 05.06.2014.

Nije to jedini primjer diskriminacije Hrvata u EU...

VL
CR
crodanc
09:11 05.06.2014.

A kako bi bilo da se pojavi na vrijeme na aerodromu. Ne bi mu trebalo nikakve pravice ni novina. Ja sam svaki put na vrijeme, zato sam nepoznat.

VL
DU
Deleted user
09:25 05.06.2014.

Ma dajte ljudi, to su brdo gluposti koje nemaju veze sa EU i nekakvom navodnom diskriminacijom Hrvata!!! Postoje jasna pravila kada se izlaz na aerodromu zatvara! Tog "nordijskog" putnika je tip izmislio kao alibi!!! Na svakoj karti za ukrcavanje stoji tocno vrijeme kada se mora javiti na izlaz i ako ne dodje u tom roku, nema ukrcavanja! I kakve veze ima da je avion bio "samo" 200 metara udaljen? To znaci da je bio na bus poziciji sto je opet znacilo da su za postovanu obitelj trebali poslati poseban bus. To nije bas takojednostavno kako se cini jer su busevi stalno u pogonu i kada je jedan let zakljucen, oni su vec angazirani na drugoj poziciji. I avion nije kasnio 40 minuta jer je prtljaga iskrcana u roku nekoliko minuta s obzirom da se na osnovu scaniranja zna gdje je prtljaga. Tip je sa obitelji negdje zalgavio u shoppingu ili kaficu pa se sada vadi!!! Na primjer u Londonu zatvaraju gate 15 minuta prije, ja sam se upravo vratio iz Azije (Singapur, Kuala Lumpur, Denpasar) i tamo isto zatvaraju gate 15 minuta prije polaska iako su avioni uvijek na mostu, u Münchenu na bus poziciji isto tako, na mostu 10 minuta prije,.... Pa nije aerodrom autobusni kolodvor da mozes uci u bus 2 minute prije polaska!!!

VL
P0
percy_007
09:26 05.06.2014.

Trebalo je doci na vrijeme. Ako su se checkirali 1:15h prije polaska leta. Nemoguce je da im je trebalo 1h da dodju na red. To je u Europi nemoguce. Da je to bilo u americi gdje su hvatali povezani let, onda je sve moguce, ali u europi gdje se chekiraju i da im treba više od 20min, to mi odmah zvuci sumnjivo. Evo kako je bilo: Checkin napravljen 1:15h prije 10min sigurnosna provjera 60min shopping i izdrkavanje i onda u zadnjih pet minuta na avion. eto na i sad piši po novinama

VL
PA
pahulja
18:32 05.06.2014.

Kako vas nije sram tuziti se na diskriminaciju. To samo pokazuje vas osjecaj inferiornosti, a to vam dolazi od vas i od vase familije, roditelja i inih. Prvo. Zakasnili ste. To nije niciji problem nego vas. Drugo kad se gatee zatvori, zatvori se. Niste vi na placu da se mozete pregovarati. Zadnje, ali ne manje vazno. Zasto vam je uzelo sat i petnaest minuta da dodjete do gate. Tamo ste se trebali gurati, ici preko reda i trazit nekog svabu da vas gurne. Vecina ljudi koja tamo ceka ima dovoljno vremena i svabe su me uvijek gurnuli preko reda, jer sam ja ta koja moram vikat da avion za Zagreb krece za dvadeset minuta. Oni to ne znaju. Sram vas bilo!

VL
TE
TechnoCroat
10:19 05.06.2014.

Nema tu diskriminacije, nego je stigao prekasno. A otici pjesice do avijona je glupost koju jos nisam cuo. Uzmi 400 eura i suti. Europski zakon te stiti sa 250 eura ako avion kasni a ne ti.

VL
PS
Privatni sektor
09:39 05.06.2014.

Zanimljiva je ponuda Germanwingsa od 400€. Takve tvrtke imaju razvijen sustav tzv Demage control, i cinjenicom da nude odstetu dijelom priznaju krivnju. Sve to nece promijeniti misljenje o Hrvatima u EU za koje smo sami zasluzni

VL
BL
Blekpanther
10:30 05.06.2014.

Zbog guzvi na Aerodrumu nije stigao na sigurnosnu kontrolu, zamislite i to se bas desi Hrvatu koji uvijek radi "kontra svita" ali uprkos svemu u Boj u Boj za narod svoj pokaze tim Svabama da nam ne mogu nista. Vecec smo tu zabavu citali u SD prije nekoliko dana. Izgleda da Vecernjaku fali tema, nista se u Zagrebu uzbudljivo ne dogada pa se prenose clanci iz drugi novina !!!

VL
JM
jazz.moli.5
18:31 05.06.2014.

Čudi me ovaj događaj, premda ne mogu suditi o onome čemu nisam svjedok. Ño, mogu reći da u mom iskustvu nikad, baš nikad nije postojao osjećaj građanina drugog reda u Njemačkoj, gdje su me uvažavali prije ulaska u EU i u vrijeme Juge i kasnije za samostalne Hrvatske. Za razliku od pojedinaca u mojoj vlastitoj domovini, nikad me niti jedan Nijemac nije diskriminirao, već je nastojao pomoći i kad pomoć ne tražiš. U ime svih naših sunarodnjaka, koji ondje godinama žive i rade i koji su oduvijek cijenjeni kao vrijedan narod, molim gospodina da prije stvaranja buke i incidenata dobro razmisli o svojoj percepciji jer ona katkad vara. Je li uistinu bilo sve onako kako se njemu čini da je bilo?

VL
PR
pravakuna
13:12 05.06.2014.

Godina 1998. Na putu prema Madridskoj zračnoj luci Barajas moj taxi je upao u zastoj na velikoj aveniji (Avenida de America) koja ide iz grada prema zračnoj luci. Direktno ispred nas se desila teža prometna nesreća i sve 3 trakee su bile zablokirane tako da se nije moglo ni naprijed ni nazad , a ni izići s ceste na oko 4-5 Km od zračne luke. Na vrije sam krenuo ali eto desilo se to da sam imao peh i tako dospijem na šalter Iberije 30 minuta prije leta zrakoplova. Objasnim što je bilo ( sa mnom još 4 Njemaca u istoj kaši) ali Iberia reče sorry, counter je closed i čekajte drugi let. Otpilili nas bez pardona, a znali su preko radija za zastoj na cesti. Nemajući druge odemo nas petero odmah na susjedni counter od Lufthanse i službenica nam ljubazno reče da ZNA u čemu je problem i da je to Iberiji specijalnost ali da ima Lufthansin let za 1 sat i ako hoćemo možemo dobiti karte. Jedan od mlađih putnika (18,5 god) nije imao niti novca niti kreditnu karticu ali mu službenica reče da samo dade osobnu kartu koju je ona kopirala i adresu na koju će polsati račun te mu izdala kartu bez ikakvih problema. Također je rekla da oni kod Lufthanse primaju putnika i 10 minuta prije leta ako ikako mogu i da im to nije prvi put. Eto to je poslovnost pa me čude ovi iz Wingsa koji neće uzeti ljude koji su prošli checking i predali prtljagu. U mojem slučaju gore nas nisu htjeli ni checkirati kod Iberije.

VL
AJ
ajambrov
09:13 05.06.2014.

Jadni hrvati uvijek zrtve. Normalno da nas svi tretiraju kao gradane drugog reda kad vecina ne zna (ili ne zeli) postovati pravila.

VL
MA
maklin
07:55 05.06.2014.

Treba ustrajati, najveći problem hrvata je što šute a to su stari naraštaji koji žive još uvijek pod utjecajem komunizma. Otkačite te stvari iz glave i shvatite da u EU imate prava, samo ih treba koristiti.

VL
BO
boyosb
10:35 05.06.2014.

Tužiti, naći dobrog odvjetnika koji će raditi za postotak i oderati im kožu!!!!!

VL
DU
Deleted user
08:05 05.06.2014.

Ivice , samo ih oderi, uzmi im što se više može uzeti...., nemre nas Hrvate niko qebati..., !!!!

VL
EV
evropljanin
20:59 05.06.2014.

letim svaki put sa germanvings nikad problema . kad vidim kako se hrvati ponasaju stidim se. pogotovo letovi köln-bon. ko da su pusteni iz stale. o galami u avionu da ne govorim.

VL
TO
tolitol
22:12 05.06.2014.

Balkanska posla. Krivi su svi, samo ne on koji se nije pojavio na vrijeme.

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:50 05.06.2014.

Imamo tri do četiri puta manje plaće od zemalja koje su 100 do 200 km od nas. Nemamo pravo rada kod njih. Nemamo pravo slobodnog kretanja preko granice. Nemamo niti jednog predstavnika u visokim EU institucijama. Uplaćujemo više nego štoto dobivamo iz EU. Mi jesmo, i neka se nitko ne zavarava, mi smo građani trećeg reda.

VL
UN
unbekant
12:39 05.06.2014.

Ja sam podavno piso,da smo mi usli u EU-prcijo,jer su nas morali primiti pod pritiskom amerike,a mi sigurno necemo nikad biti privaceni kao normalni europljani,nego cemo uvjek biti "prokleti balkansi jugosi",ma mozemo i na mars slati tuzbe i zalbe,ali istina je savim drugacija.

VL
DU
Deleted user
08:25 05.06.2014.

Ljepo sam govorio ne u EU. Briga njih za nas uzet će nam samo što im treba a nas šutnut. Nedaj se Ivice i ja sam uz vas.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.