Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobičan slučaj

Tuži bolnicu: Izgubila nevinost tijekom ginekološkog pregleda?

ginekološki stolac
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
22.04.2014.
u 14:01

Specijalistica očito nije ozbiljno shvatila upozorenje žrtve da je još nevina

Tridesetpetogodišnja žena iz Tuzle pokrenula je sudski proces protiv Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla (UKC) zbog toga što je, prema njenim tvrdnjama, silovana medicinskim predmetom za vrijeme ginekološkog pregleda. Naime, ova obrazovana 35-godišnjakinja je, kako se navodi, tijekom pregleda izgubila nevinost, a bolnicu tuži zbog nanošenja fizičke i psihičke boli.

Do defloracije je navodno došlo tako što su zaposlenici napravili pogrešku i primijenili neadekvatan ginekološki postupak, a prethodno su neozbiljno shvatili njeno upozorenje da je još djevica. Zanimljivo je da je nalaz na kojem temelji tužbu dobila tek u Republici Srpskoj jer, kako kaže, “liječnici u Tuzlanskoj županiji nisu bili spremni ići protiv svojih kolega”

Bolnica demantira "insinuacije o silovanju"

Iz ovog su centra tek potvrdili da je protiv njih podnesena tužba te da se spor vodi pred Općinskim sudom u Tuzli.

– Pred Općinskim sudom u Tuzli pokrenut je i vodi se parnični postupak po tužbi dvije tužiteljice protiv javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla i dva zaposlenika ustanove, zbog naknade štete nastale kao posljedica navodne ozljede prvotužiteljice prilikom ginekološkog pregleda – priopćeno je iz SKC-a Tuzla. Ističe se kako UKC odlučno demantira “insinuacije o navodnom silovanju prvotužiteljice medicinskim predmetom koje su se ovih dana pojavile u medijima”.

Osim fizičkih bolova, preživjela je i strah

– S obzirom na to da je sudski postupak u predmetnoj pravnoj stvari još uvijek u tijeku, ustanova u ovom trenutku ne želi dalje komentirati medijske navode u vezi s ovim slučajem i izražava puno povjerenje u rad domaćih pravosudnih institucija – istaknuli su iz SKC-a Tuzla.

Osim fizičkih bolova, preživjela je i strah zbog nepovjerenja prema medicinskom osoblju, pogotovo zato što je došlo do uništenja odnosno rascjepa na himenu čvrstim predmetom, odnosno medicinskim instrumentom, i to od “priznate liječnice specijalistice” koja u konkretnom slučaju nije obraćala pozornost na upozorenja žrtve da osjeća bolove te je nastavila s “uguravanjem” spekuluma, odnosno nastavila s postupkom koji je, kako stoji u tužbi, ostavio trajne posljedice na žrtvu.

>>Način na koji ste izgubili nevinost otkriva vaš seksualni život?

Komentara 9

DU
Deleted user
11:25 23.04.2014.

Ona ih tuži umjesto da im zahvali )))))

RT
Rollo.Tomasi
15:08 22.04.2014.

Kaj da čovjek kaže na ovu glupost osim... hahahahahahahahaha! Predobro!

JA
jamanuša
17:51 23.04.2014.

ma to je samo oštro sjedalo od bicikla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije