Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međusobne optužbe

Tužbe RH i Srbije za genocid na sudu početkom prosinca

'den haag, veljaca 2002. icty - medjunarodni sud za ratne zlocine snimio patrik macek'
'Photoshop'
17.11.2011.
u 09:46

Na ročištu u prosincu dvije strane trebale bi se dogovoriti o svjedocima i dokazima koji će biti izvođeni pred sudom

BEOGRAD – Pravni timovi Srbije i Hrvatske koji vode međusobne tužbe za genocid naći će se zajedno pred sucima Međunarodnog suda pravde u Haagu prvog tjedna prosinca kada će biti, očekuje se, zakazano ročište na kojemu će se utvrditi daljnji pravni koraci u ovom procesu s obzirom na to da je Srbija 4. studenoga dodatnim dokazima pojačala svoju protutužbu za genocid protiv Hrvatske, doznaju beogradske Večernje novosti.

Sud će, najvjerojatnije, odrediti rok od tri do šest mjeseci da Zagreb ponudi svoj odgovor na novu argumentaciju Srbije i time se krug dostavljanja podnesaka zatvara, pišu Novosti, a ako u međuvremenu ne bude postignut dogovor o međusobnom povlačenju tužbi i izvanparničnoj nagodbi, za što su šanse trenutačno male jer takav ishod uporno odbija Vlada u Zagrebu, zakazat će se glavna rasprava za kraj 2012. ili početak 2013.

– Na ročištu u prosincu dvije strane trebale bi se dogovoriti o svjedocima i dokazima koji će biti izvođeni pred sudom. Naša strana fokusirat će se na dokumente o gotovo 7000 srpskih žrtava, kao i na presudu Haaškog tribunala hrvatskom generalu Anti Gotovini za zločine počinjene tijekom Oluje – kaže za Novosti stručnjak srbijanskog pravnog tima Savo Štrbac dodajući da je "Srbija svoju protutužbu dodatno pojačala dokazima i dokumentima koji premašuju tisuću strana".

Komentara 6

PO
podravec
18:18 17.11.2011.

Mirel, nije da naši političari ne znaju nego oni ne će.

TH
thekurcula
21:02 17.11.2011.

Ne će!? I ne će i ho će.

DU
Deleted user
02:01 18.11.2011.

Moje misljenje; Serbija ce nas izigrati kako je to bilo od 1918-1990 ? a i poslije toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije